Programa kendisini tanıtarak başlayan 1000A Yapı Ortaca Belediyespor başkanı Erem Kaya; “2 yıldan beri Ortaca Belediyespor kulüp başkanlığını yürütüyorum. Yönetimimizdeki arkadaşlarımızla beraber buralara kadar geldik. Çok şey konuşacağız.” Dedi.

İki sene sonunda çok iyi işler yaptıklarını belirten Kaya; “Bunları herkes görüyor. İki tane final kaybettim. Bunun sorumlusu benim. Bu anlamda başarısızım. Kulübü aldığımız yer belli, getirdiğimiz yer de belli. Hepsinin tek sorumlusu benim. Bu sorumluluğu kimseye mal etmiyorum.” Şeklinde konuştu.

1000A Yapı Ortaca Belediyespor – Yatağanspor BAL Ligi baraj maçı ile ilgili konuşan 1000A Yapı Ortaca Belediyespor başkanı Erem Kaya hakemin gol kararı verdiği pozisyona dair; “Türkiye’nin her yerinden çok fazla telefon aldım. 48 saattir maçı kafamda oynuyorum. Söylenecek o kadar çok şey var ki. 48 saatin nasıl geçtiğini bilmiyorum. Yardımcı hakemin duruş açısı yanlış. Kalecinin ceza sahası içinde dokunulmazlığı olmasına rağmen kaleciye faul yapılıyor. Bu golü neye göre verdin?” dedi.

Süper Amatör Lig’de şampiyon olduğum zaman yaptığım açıklamamda aynen şunları söyledim: Yazık değil mi Marmaris GSK’ye, yazık değil mi Ortaköyspor Kulübü’ne, yazık değil mi Beçin Spor Kulübü’ne.” Şeklinde konuşan Kaya;  “Bu sistemi yapanlar, statüyü hazırlayanlar sizlersiniz. Bize her şeye imza attıran sizlersiniz. Muğla’nın başında olan sizlersiniz. Ben Yatağan’a hiçbir şey söylemiyorum. Çıktılar, mücadele ettiler, tebrik ettim. Başkanından, hocasına kadar herkesi, futbolcu kardeşlerimi soyunma odasına girdim onları da tebrik ettim. Onlar benim kardeş kulübüm. Muğla’nın kulübü.” dedi.

GECE YATAĞINDA NASIL UYUYORSUN?

Yatağanspor maçının hakemi ile ilgili konuşan Erem Kaya; “Denizli’den hakem gönderdiniz. Kalitesi zaten ortada, gördük. Sen şu pozisyonu gol vererek binlerce insanın ahını aldın. Gece yatağında nasıl uyuyorsun?” dedi.

Ortaca Belediyespor Başkanı Erem Kaya iki saatin üzerinde süren canlı yayında şu ifadeleri kullandı;

“Ortaca Belediyespor’un hakkını kim savunacak? Yine İstanbul’a mı gideyim? Federasyonun en tepesindeki adama mı ulaşayım? Ulaşırım. Var bende o güç. Sizde yok mu?”

“Geçen sene de bu sene de şampiyon olduk. Seneye şampiyon olacağız demiyorum. Çünkü bir anlamı yok. Muğla Süper Amatör Lig’in hiçbir marka değeri yok. Çok kırgınım. Çok kızgınım. Geçen sene de Muğlaspor ile maça çıkmadan önce Muğlaspor, Yatağanspor ve biz üçümüz mühür bastık. Ankara’ya gönderdik. Muğla’nın BAL Ligi’nde üç takımla temsil edilmesi gerekiyor dedik.”

OĞLUM BİLE BANA SIĞINMIŞ!

“Az önce öğrendim. Hakemler benden şikayetçi olmuş. Maç bittikten sonra oğlum geldi yanıma. Telefonu gösterdi. Baba bunun hesabını sormayacak mısın dedi. Çalınan bir emek var. Hakemin yanına gittim. Bekledim. İçimdekini atmam gerekiyordu. Oğlum bile bana sığınmış. Dedim ki bu yüzü unutma. Bir gün olacak bunun hesabını vereceksin dedim. Sonradan öğrendim ki golü kendisi değil, yan hakem vermiş. Bütün memleketin hayallerini çaldılar. Bir senenin emeğini çaldılar, planlamasını yıktılar.”

FUTBOLU, FUTBOLU BİLENLER YÖNETSİN

FENERBAHÇE'NİN SÜPER KUPA CEZASI BELLİ OLDU FENERBAHÇE'NİN SÜPER KUPA CEZASI BELLİ OLDU

“Futbolu siyasete karıştırmayacaksın. Bırakın da futbolu futbolu bilenler yönetsin. Futbolcu kardeşlerimiz sahada mücadele etsin. Statü yanlış, hiçbir şey doğru değil. Ortaca Belediyespor tesisleri, altyapısı, şuan bulunduğu tesisleşme belki Bodrumspor’da bile yoktur. Ya da vardır, Bodrumspor birinci ligde, Fethiyespor ikinci ligde, Muğlaspor ve Yatağanspor BAL Ligi’nde. Bizde ne istiyorsan var. Masör, fizyoterapist, taktisyen, diyetisyen, kulüp müdürü, yardımcı hoca, aşçı, şoför, malzemeci, tesisin önünde mini futbol saham var. Akıncı’da büyük futbol saha var. Oynadığımız Ahmet Ateş Stadyumu var. 8 ay boyunca kardeşlerimle beraber bir yol baş koyduk. Hiçbiri üzülmesin. Başları dik olsun.”

BENİM DERDİM 35 İLDEKİ TAKIMLARIN HAKKINI KORUMAK

“Tribünde bizleri destekleyen yüzlerce spor adamı vardı. Şimdi bu adamlar bu maçı izlemedi mi? Bu statüde kim mücadele eder? 14 tane takım var. Şampiyon oluyorsun. Play Out maçı oynuyorsun. Hakemin bir tanesi Denizli’den geliyor, bir tane tecrübesiz yan hakem senin bütün memleketinin hayallerini çalıyor. Seneye belki Milas Beçin GSK olacak, belki Ortaköyspor olacak, belki Marmaris GSK olacak. Benim buradaki derdim Ortaca’nın hakkını korumak değil. Benim bütün derdim hem Muğla’daki, hem de 35 ilde şampiyon olmuş BAL Ligi’ne çıkamayan takımların hakkını korumak.”

35 TAKIM ORTAK BİLDİRİYE İMZA ATTI

“Ortak bir whatsapp grubunda 14 kulüp başkanı toplandık. İkinci gün sayımız 35'e çıktı. Dertlerimizi anlattık. Herkesin derdi aynı. 35 takımdan bahsediyorum. Ortak bildirimiz var. BAL Ligi bitti. BAL Ligi’ndeki 12 takım final maçı oynamadan, sezon başında karar alınan statü uygulanmadan üst lige çıktı. Bana göre futbol camiasında bu sezon alınan en doğru karardı. Çünkü depremde psikolojik bir etken oldu. Ülkemizde maalesef böyle olaylar maddi sıkıntılar getiriyor. Biz de bunun üzerinden hareket ettik. 35 kulüp başkanı olarak ortak bir bildiri hazırladık. Bu ortak bildiriye hep birlikte imza attık.”

“Bildiriye imza atan kulüp başkanlarımız benim ön ayak olmamı istediler. Bu bildiriyi ben başka birilerine de verebilirdim. Ama buradaki en büyük karar mercii Ali Düşmez Bey olacağı için gittim. İyi ki gitmişim. Biz onu dinledik, o bizi dinledi. Bir bildiri bırakmak için girdik yanına, nelerle uğraştıklarını, neler yapmak istediklerini tek tek kendisi anlattı. Bildirimizi bıraktık. BAL Ligi’nde bunun yapıldığını bahsetti. Ali Başkan Bölgesel Amatör Lig’de pandemi döneminde yeni bir sayfa açtığını söyledi. Bu dönemde takım sayısının yüzde yüz arttırdığını anlattı. 260 kadar bir sayıya çıktı. Bunun kademe kademe düşürüleceğinin planlamalarını yaptıklarını anlattı. Ama maalesef üzücü bir depremle karşı karşıya kaldık ve bütün plan, program bozuldu. Daha deprem bölgesi ile ilgili karar vermediğini, ama yeri ve zamanı geldiğinde bununla da ilgili çalışma yapacağının sözünü verdi.”

“Bir şeylerin yapılması gerekiyor. Aslında bunu yapmamam gerekiyor. Seçim zamanı. 35 tane şampiyon takımın haklı bir isteği var mı? Yıllardır kanayan bir yara. Pandemi zamanında 260’a çıkarıldıysa, deprem zamanında da 200 takıma çıkarılır. Muğla’nın da kanayan yarası hallolabilir. Seçim zamanı doğru bir yatırım mı, doğru bir çalışma mı. Bence doğru. Aslında kendisi de söyledi. Siyasetin karıştırılmasının taraftarı değilim dedi. Ben de kendisine siyaseti karıştırma taraftarı olmadığımı söyledim.  Buna karar verecek olan mercilerin kendisi olmadığını, önce illerinde bulunan ASKF’lar olduğunu, buralardan Ankara’ya gönderildiğini, Ankara’dan TASK’ın inceleyip onayladığını ve daha sonra kendisine sunulduğunu söyledi.”

ADALET KILICI KİMİN ELİNDE?

“Hakkaniyetli olunmasını, doğru bir karar verilmesini istiyorsak 35 ildeki takımların hakkını korunmasını ve o hakkı vermek istiyorsak BAL’daki uygulamayı örnek göstererek üst lige alınması doğru bir karar olacaktır. Olması gereken bu. 35 kulübün imzası var burada. Bizimki memleket meselesi, gençliği kurtarma meselesi. Çocuklar için kurduğum hayalleri çaldılar. Hedef 2024 dedik. Yönetim olarak güçlüyüz. Hepimiz iş adamıyız. Ama yukardan bakmıyoruz kimseye. Burada bütün kulüplerin hakkını savunmaya çalışıyoruz. Bizim reklama ihtiyacımız yok. Adalet kılıcı kimin elinde? Kimin elindeyse bu dosyayı ona teslim etmek istiyorum. Bu olayı Spor Bakanı’na iki dakika anlatacak ve eminim ki bu olay iki dakikalık bir olay.”

TOP ÇİZGİYİ GEÇSE KONUŞMAZDIM

“Amatörün bitmemesi gerekiyor. Burada çok büyük cevherler var. Bu işlerin doğru yapılabileceğini inandırdık. Burada hak var, hukuk var, adalet var. Şampiyon oluyorsun play out maçı oynama zorunluluğun var. Burada Yatağanspor’un hiçbir suçu yok. Hepsini kutluyorum. O top içeri girseydi konuşmazdım. Ama top içeri girmemiş. Top çizginin üzerinde. Yan hakem nerede? Kaleciye faul var. Hakemin görüş açısı yanlış.”

DİĞER KULÜPLERİN BU SIKINTIYI YAŞAMAYACAĞINI NERDEN BİLEYİM?

“Önümüzdeki sezonun bütün planlamasını yaptım. 38 kadar futbolcu havuzum var. Ben sevincimi yapıp transferlerimi bitirecektim. 2024 hedefleri kapsamında bu takımı üçüncü lige çıkartmayı hedefliyorduk. Bir tane hakemin hatası yüzünden hayallerimiz yıkıldı. Bu sistemin bir an önce adaletli bir şekilde düzelmesi gerekiyor. Bir daha diğer kulüplerin bu sıkıntıyı yaşamayacağın ben nereden bileyim?”

“B grubunda ve Play Off’ta şampiyon olduk. Haziran ayında kurduk bu takımı. Bir defa para harcadım. Diğer takımlar da para harcadı. Ben para harcadım elime ne geçti? Ne oldu? Elime ne geçti. Final maçına çıktım, olmayan bir golle yenildim. Evime geri döndüm. Bütün memleketin hayallerini çaldılar. Sezon başında ortak bildiri gönderdiler. Tek grup yapılmasını istedik. İki grup yaparak takımları niye masrafa sokuyorsunuz dedik.”

SAKAR ÜSTÜNE ÇOK KIRGINIM

Kızgınlıklarım, kırgınlıklarım da var. Hayatım boyunca kimsenin şahsiyetine küfretmedim. Kimsenin de bana küfretmesine izin vermedim. Muğla stadına geçen sene ayak bastım yedi ceddime sövdüler. Niye sövdünüz. Ben size ne yaptım. Siz Erem Kaya’yı tanıyor musunuz? Erem Kaya’ya yüz yüze küfretme cesaretiniz var m? Küfür etmek herkesin harcı değildir. Kırgınlığım var. Ben o küfürleri hak etmedim. Ben toplantıda Muğlasporumuz nasıl isterse öyle olsun dedim. Maçın gününü kabul ettim. Dediler ki tribünün sağ tarafı sizin, sol tarafı ve açığı biz alalım, sizin stadınız sizin olsun dedim. Ben küfür yiyecek ne yaptım?

Benim Düğerekspor Kulübü ile hiçbir meselem yok. Taraftarlar birbiri ile ters düşebilir. Ama yöneticiler her zaman dostluk göstermelidir. Tribünde atışmışlar, Erem Kaya sahayı değiştirdi dediler. Benim öyle bir gücüm olsa çok farklı yerlere aday olurum. Play off’tan önce geldiler, Düğerek Güneş Spor Kulübü maçlarını Atatürk Stadı’nda oynamak istiyor dediler. Attık imzayı, onayladık. İki maç geçti dediler ki Düğerekspor bundan sonraki maçlarını Düğerek’te oynamak istiyor. Maç oynanırken hakem değişir mi? Biz buna itiraz ettik. Bunu yapmanız yanlış, doğru değil dedik. Cevap verdiler kabul ettik.

Muğla Süper Amatör liginde yaşadıklarımız belli. Vali emniyeti sağlayamayacağından dolayı güvenlik gerekçesiyle maçı Atatürk stadına aldı. Bunun benle ne ilgisi var. Benim böyle bir talebim olmadı. Bana küfrettiniz. Ama şunu unutmayın benim şuandaki mücadelem Muğla’daki bütün Süper Amatör takımları için.

Hüseyin başkanı çok seviyorum. Ortaköy maçında beni çok iyi misafir etti, çok iyi ağırladı. Ama maalesef Haber48’e röportaj verirken 3-4 tane arkadaşımız annemin gözyaşını akıttı. Orada da küfrettiler. Ben Ortaköy’e ne yaptım? Küfür yiyecek ne yaptım?

Sakar üstüne çok kırgınım. Herkesi vicdanıyla baş başa bırakıyorum. Muğlaspor’un olması gereken yer burası değildir. Muğlasporumuzun olması gereken yer ikinci lig’dir. Hak ettiği yerlere en kısa zamanda geleceğine inanıyorum. Yatağanspor da çok güçlüdür. Arkalarında onlara inanan, güvenen bir belediye başkanı vardır. Onlar da çok çok daha iyi yerlere gelecektir.

MUĞLA’NIN BİR KAHRAMANA İHTİYACI VAR

Ortacaspor olarak iyi yapılandık, inandık, iyi mücadele ettik, hep beraber doğru işler yaptık.

Ben şuanda Ortacaspor ve diğer Süper Amatör kulüplerimizin haklı davası için çabalıyorum. Sayın başkanım Mehmet Top’tan rica ediyorum. Bize sahip çıksın. Muğla’nın bir kahramana ihtiyacı var. O kahraman bence Mehmet Top olmalı. O’na ihtiyacımız var. Kendisine muhakkak bilgiler ulaşmıştır. En çok burada onun desteğine ihtiyacımız var. Kendisinden Süper Amatör takımlarına bir yol göstermesini rica ediyorum. Bir kararım var. Bu kararım kulüp başkanlığını bırakmak da olabilir, bırakmamak da olabilir. Kulüp başkanlığına devam edip başka kararlar alabilirim. Hayallerim var. Gerçekleştirmek istediğim hedeflerim var. Ama bir yıllık bütün emeklerimi çaldılar.

Buradaki ortak amacımız belli. Adalet kılıcı kimin elindeyse onlardan gerekli adaleti sağlamasını rica ediyorum.