Bölgesel Amatör Lig'deki Play Out sisteminin yanlış olduğunu dile getiren Erem Kaya; "Söyleyecek bir şey yok. Koca bir sezonun emeği 90 dakikaya bağlı. Maalesef olmad mı olmuyor. Üzüldüğüm nokta var. Gelişemiyoruz, bir şeyleri doğru yapamıyoruz. Sistem doğru değil. İnsanlar çıkarları doğrultusunda maç yapıyorlar. Yatağanspor'u tebrik ediyorum. Çıktılar mücadele ettiler maçı kazandılar." dedi.

1000A Yapı Ortaca Belediyespor Kulübü'ne sahip çıktılarını belirten Başkan Erem Kaya; "Bırakın da futbolcu kardeşlerimiz sonucu belirlesinler. Olmayan gol, verilmeyen penaltılar. Bunlara itiraz etmeyi seven bir insan değilim. Ne oluyor biliyor musunuz? Şu çocukların alın terine engel oluyorsunuz. Kazandıkları paraya engel oluyorsunuz. Karışmayın, oyununuzu yönetin. Futbol oynayalım. Hem ülkemizde hem bölgemizde sağ olsun başımızdaki adamlar, sistem bu. Biz bu sistemi kabul ettik. Koca bir sezonun emeğini 90 dakika burada sonuç bulacağını biliyordum. Tabi ki üzgünüm. Alnım ak, başım dik. Ben elimden gelen emeği yaptım. Ailemle, eşimle, çocuklarımla, annemle, babamla bir kulübe sahip çıkmaya çalıştık. Çıktık da. Olmayınca olmuyor." şeklinde konuştu.

MUĞLA EGE YILDIZLARI FIRTINA GİBİ ESİYOR MUĞLA EGE YILDIZLARI FIRTINA GİBİ ESİYOR

"SAÇMA BİR SİSTEMİN KURBANIYIZ"
BAL Ligi’nde gruplarında şampiyon olan takımların alınan bir kararla Türkiye 3’üncü Futbol Ligi’ne doğrudan katılmalarının önünün açılmasından sonra 35 ilin Süper Amatör Lig şampiyonlarının da doğrudan BAL Ligi’ne katılımı için hazırlanan bildiri hakkında konuşan 1000A Yapı Ortaca Belediyespor Başkanı; "Girişimlerimiz devam ediyor. Federasyonun en tepesindeki adama gerekli bilgileri verdik. Futbol sadece 1.Lig, 2.Lig ve 3.Lig'den ibaret değil. BAL Ligi'nden de ibaret değil. Yerel takımların durumu zaten belli. Sistemin yanlışlarını, doğrularını biz de anlattık, o da anlattı. Ali Düşmez Bey'i dinledik. Bir şey diyemiyorum. Ben sahada kazanmak istiyordum. Bu sistemin yanlış olduğunu herkes biliyor. Biz ne kadar itiraz etsek de orada 60 yaş üstü arkadaşlar koltuktan kalkmak bilmiyor, enerjileri yok. Gençlerin önünü açmıyor. Saçma bir sistemin kurbanıyız. Sadece biz değil, dün 6-7 Play Out maçı oynandı. Hepsini BAL takımları kazandı. Bugün de kazanan varsa 1 ya da 2'dir." dedi.

MAÇ YÖNETEMEYECEK KADAR BECERİKSİZLER"
Gol olmayan pozisyonda gol verildiğini ifade eden Erem Kaya yaptığı açıklamada; "Futbolcularımın alnından öpüyorum. Olmayan gol veriliyor, olan penaltılar verilmiyor. Bunları görmezden gelecek kadar kalitesizsiniz. Maç yönetemeyecek kadar beceriksizler. Yapacak bir şey yok. Söylenecek çok şey var. Hiç bir şey demiyorum. Çocuklarımızın rızkını bu kulübe harcadık. İki cihan da olsa bir damla gözyaşının yüce rabbim hesabını sorar." ifadelerini kullandı.