BAL Ligi’nde gruplarında şampiyon olan takımların alınan bir kararla Türkiye 3’üncü Futbol Ligi’ne doğrudan katılmalarının önünün açılmasından sonra 35 ilin Süper Amatör Lig şampiyonlarının da doğrudan BAL Ligi’ne katılımı için bir bildiri hazırlandığını ve bu bildirinin hazırlanmasına kendisinin öncülük ettiğini söyleyen Kaya’nın açıklamaları şöyle; “35 ilin şampiyon başkanlarıyla beraber whatsapp grubu üzerinden yaptığımız toplantı sonrasında bir bildiri hazırladık ve sosyal medyalarımızda paylaşım yaptık. Buradaki amacımız statü gereği uygulanmakta olan play out sisteminin kaldırılmasına yönelikti. Altına imza attığımız belgelerle yarın İstanbul’a giderek Futbol Federasyonu’nda konuyu ilgili kişilere ileteceğim. Buradaki amacımız tüm amatör futbol camiasının geleceğini düşünmek ve kaderlerini değiştirmektir. Burada BAL Ligi şampiyonları doğrudan çıkabiliyorsa adalet herkes için var olmalıdır. Türkiye’de sadece BAL Ligi takımları depremden zarar görmedi, bizler de maddi ve manevi anlamda zarar gördük. Eğer bir sistem geliştirilecekse buna hep beraber ve ortak görüşle karar vereceğiz. Futbolun çıkarları bütün kulüpler için aynı olmalı. Ne mutlu bize ki tüm başkanları çıok kısa bir sürede organize edip bir ortak amaç belirledik. O da daha düzgün bir statü ile şampiyonları bir üst lige çıkartmak, ikincileri de play out oynatmak. ”

METİN GİRE YAZDI, BAŞKAN EREM KAYA İSTİFA ETMEK ZORUNDA KALDI METİN GİRE YAZDI, BAŞKAN EREM KAYA İSTİFA ETMEK ZORUNDA KALDI

Dün gece bildiriye imza attıklarında 12 kulüple yola çıktıklarını ve gün içinde bu sayının 35 kulübe ulaştığını ifade eden Kaya, sözü tam da bu noktada Pazar günü Yatağanspor ile oynanacak play out maçına getirdi. Kaya, “bu girişimimizde başarılı olamasak da Pazar günü Yatağanspor ile play out maçımız var ve 3’ncü kez şampiyon olmaya gidiyoruz. Her anlamda hazırız. Hem kendi adıma hem yönetim kadromuz hem de aslan parçası futbolcularımızın hepsi hazır. Taraftarımız hazır. İnşallah Muğla Atatürk Stadı’nda bir tarih daha yazacağız. Bir 90 dakika daha aslanlar gibi çıkıp savaşacağız...  Hazreti Hamza’nın bir sözünde söylendiği gibi... Onlar bizi görüyor biz onları görüyoruz. Gözümün gördüğü hiç bir şeyden korkmam diyor” ifadelerini kullandı.