TÜRKER İNANOĞLU HAYATINI KAYBETTİ TÜRKER İNANOĞLU HAYATINI KAYBETTİ

Bu yıl 13.' sü düzenlenecek" Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali" , 16 Kasım 2023 Perşembe akşamı yapılacak bir törenle sanat severlerle buluşacak.  Pınar Altuğ Atacan ve Hakan Bilgin'in sunuculuğunu üstlendiği açılış; festivalin jüri üyeleri, sanatçılar, yabancı ülke temsilcileri, idari protokol ve festival destekçileri  gibi bir çok farklı ve ünlü ismi bir araya getirecek.  Gecede aynı zamanda 2023 yılı "Onur Ödülleri" de sahipleriyle buluşacak.

Festivalde dünyanın dört bir yanından suç ve ceza temalı belgeseller, kısa ve uzun metraj filmler izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Film gösterimleri 17-23 Kasım 2023 tarihleri arasında, Atlas 1948 Sineması, Kadıköy Sineması ve İBB Beyoğlu Sineması'nda gerçekleştirilecek. Akademik program ise;   bu yıl da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yapılacak. Bu yılki akademik programlarda öne çıkan konu; ' ifade özgürlüğü ' olacak..

Yönetmen Mehdi Fikri'nin 'Alev Sönmeden Önce-After The Fire' filmi açılışta izleyici ile buluşan ilk yapım olacak.

Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nda 9 film, Altın Terazi Kısa Metraj Kurmaca Film Yarışması’nda 10 film, Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Yarışmasında 10 film yarışacak. 'Adalet Terazisi' bölümündeyse dünya sinemasından 14 film gösterilecek.

Festivalde tam biletler gündüz (11.30 - 13.30) seanslarında 40 TL, akşam (16.30 - 19.00 - 21.30) seanslarında 60 TL  olacak.  Festival boyunca öğrencile ise,  tüm seanslar için sadece 20 TL'ye bilet alabilecek.