CHP’Lİ BAŞKAN İŞÇİ KIYIMIYLA GÖREVİNE BAŞLADI CHP’Lİ BAŞKAN İŞÇİ KIYIMIYLA GÖREVİNE BAŞLADI

Geçtiğimiz hafta görevden alınan İYİ Parti Dalaman İlçe Başkanı Bahadır Bakırcı'nın yerine 28. Dönem İYİ Parti Muğla Milletvekili Adayı Ömer Kaya getirildi. Tanınmış bir aileden gelen Kaya, aynı zamanda ilçe ve bölge halkı tarafından tanınan bir iş insanı olarak dikkat çekiyor. 

2023 Türkiye Genel Seçimleri'nde İYİ Parti Muğla Milletvekili Adayı olan Ömer Kaya'nın, İYİ Parti Genel Merkezi tarafından Kurucu İlçe Başkanı olarak atanması, yaklaşan yerel seçimler öncesinde İYİ Parti'nin Muğla ve Dalaman'a verdiği önemi vurgulayan bir işaret olarak yorumlandı.

Muğla'nın siyasi gündemini 8 Kasım 2023 tarihinden bu yana meşgul eden İYİ Parti Dalaman İlçe Başkanlığı'nda Ömer Kaya'nın Kurucu Başkan olarak göreve getirilmesi yaşanan olayları sakinleştirmeye yönelik önemli bir adım olarak görülüyor. Önümüzdeki süreçte Kaya'nın ilçe teşkilatını yeniden toparlaması ve seçim hazırlıklarına devam etmesi bekleniyor. 

Dalaman İYİ Parti Kurucu İlçe Başkanı olarak göreve getirilen Ömer Kaya'nın İYİ Parti Teşkilat Başkanı M. Satuk Buğra Kavuncu imzası taşıyan yetkilendirme tebliğinde şu ifadelere yer verildi;

"13.11.2023 tarih ve GNBŞK. 01.01.467/1872 sayılı yetkilendirme onayı ile 2820 Siyasi Partiler Kanunu'nun 19. ve 20. Maddelerinin atıfları, İYİ Parti Tüzüğünün 26. ve 49. maddelerine uygun olarak İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nun 21.08.2023 tarih ve 63 sayılı toplantısında İYİ Parti Divan Kurulu'na verdiği yetki ile Muğla İli, Dalaman İlçe teşkilatını kurmak ve gerekli işlemleri yapmak üzere yetkilendirilmiş bulunmaktasınız.
İlçe teşkilatında görev verilmesi teklif edilen kişilere (asil ve yedek üyelere) ait gerekli belgeleri hazırlayarak, Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Makamına ulaştırmanızı rica eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim."

Öte yandan, eski Dalaman İYİ Parti İlçe Başkanı Bahadır Bakırcı'nın her şeyi anlatacağını belirttiği kapsamlı basın toplantısını yapıp yapmayacağı merak ediliyor.