2021 yılında yaşanan büyük orman yangınlarının ardından geliştirilen ve OGM tarihindeki en büyük bütçeli dış kaynaklı proje olan İklime Dirençli Ormancılık Projesi kapsamında Muğla Orman Bölge Müdürlüğünce düzenlenen bilgilendirme toplantısına OGM yardımcısı İbrahim Yüzer Başkanlık etti.

Toplantıya katılan Bölge Müdürü Salim Karabulut , Bölge Müdür Yardımcıları Özgür Cılız, Ersen Çetin ve Adnan Güller ile birlikte tüm Şube ve İşletme Müdürleri de katıldı.

MUĞLA’DA FECİ KAZA: 1’İ AĞIR 3 YARALI MUĞLA’DA FECİ KAZA: 1’İ AĞIR 3 YARALI

İKLİME DİRENÇLİ ORMANCILIK PROJESİ

2024 yılının Ocak ayı itibariyle faaliyete geçecek proje 5 yıl sürecek olup toplam bütçesi 400 milyon dolardır. Proje, yangına 1. derecede hassas alanları barındıran Adana, Antalya, Balıkesir, Çanakkale, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Mersin ve Muğla Orman Bölge Müdürlüklerinde uygulanacak. İklim değişikliğinin neden olduğu olumsuz etkilere karşı önlem alınabilmesi açısından artan felaketlerin nasıl yönetileceği ve bunlarla ilişkili risklerle nasıl başa çıkılacağı, arazi, biyolojik çeşitlilik ve ormanların en iyi şekilde nasıl yönetileceği, planlanacağı ve koordinasyon çalışmalarını kapsamaktadır.

muğla orman 2