Kayseri'de bir baba,2020 yılında 6 yaşındaki oğlunun ranzadan düşerek ölmesinin ardından 7 yaşındaki kızı ve eşinin hareketlerinden şüphelenerek eve ses kayıt cihazı yerleştirdi. Çok geçmeden eşi Fatma Y.'nin 7 yaşındaki üvey kızına hakaret edipinsan dışkısı yedirdiğini ortaya çıkardı. Babanın şikayeti üzerine Fatma Y. hakkında 'eziyet' suçundan dava açıldı.

ÜVEY ANNE SUÇLAMALARI REDDETTİ

Suçlamaları kabul etmeyen Fatma Y., "İddia edildiği gibi B.Y.'ye hiçbir kötü muamelem olmadı. C.Y. ile ikinci evliliğimi yaptım. Babası ile evlendiğimde B.Y., 2 yaşındaydı. Ses kaydı alındıktan 2 sene daha evli kaldık. Bir kez boşandık. Tekrar evlendik. Böyle bir şey yapmış olsaydım, B.Y.'nin babası benimle ikinci kez evlenmezdi" dedi.

KOMÜNİST BAŞKANIN BORÇLARI ORTAYA ÇIKTI KOMÜNİST BAŞKANIN BORÇLARI ORTAYA ÇIKTI

"KAFAMIZA SUYA DALDIRIR, TUVALETİ YEDİRİRDİ"

Üvey annesinin kendisine şiddet uyguladığını anlatan 7 yaşındaki kız çocuğu "Banyoda saçımızı çekiyordu. Kafamızı suya daldırıp, orada bekletiyordu. Babam işten dönünce bize iyi davranıyordu. Hakaret edip, oklavayla döverdi. Tuvaleti yedirirdi, acı biber yedirirdi" diye konuştu.

ÜVEY ANNEYE 5 YIL HAPİS CEZASI

Tutuksuz sanık F.Y'ye, "çocuğa karşı eziyet" suçundan 5 yıl hapis cezası verildi. Sanığın üst sınırdan ceza almasını isteyen küçük kızın avukatı ise karara itiraz edip dosyayı Kayseri Bölge Adliye Mahkemesine taşıdı.

Hakim, sanığın daha önce mahkumiyetinin bulunması, suç konusunun önem ve değeri nazara alınarak sanığın etkin pişmanlık gösterip, yeniden suç işlemeyeceğine dair olumlu kanaat oluşmadığından sanık hakkında 'iyi hal' indirimi yapmadı.