İyi Parti’nin Fethiye Belediye Başkan Adayı olan Behçet Saatcı, Fethiye Belediye yönetimini eleştirerek, “Korkunun ecele faydası yoktur. Gideceksiniz. Ancak onlar giderken hiç kimseyi ekmeğinden etmeyeceğiz. Ben onlara, ailem gibi bakarım. Ekmek ile oynayanın geleceği olmaz.” dedi. Detaylar haberimizde…

Adaylık süreci uzun süredir konuşulan Behçet Saatcı’nın, İyi Parti Fethiye Belediye Başkanlığı resmi olarak açıklandı. Bunun için İyi Parti Fethiye ilçe binasında tören düzenlendi.

TÖRENDE COŞKU ZİRVEDEYDİ

FETHİYE’DEKİ YENİ MUHTARLAR HİZMET İÇİ EĞİTİM VERİLDİ FETHİYE’DEKİ YENİ MUHTARLAR HİZMET İÇİ EĞİTİM VERİLDİ

Törene, İyi Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe, geçmiş dönem MHP Fethiye İlçe Başkanı Osman Cura, CHP Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Toklu, AK Parti Eski İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Genel İdare Kurulu Üyesi iken istifa eden Önder Aksoy’un yanı sıra büyük katılım oldu.  Törende coşku zirvedeydi. Törende ilk önce İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları konuştu. Turgutoğulları’dan sonra İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı konuşma yaptı.

EN RAHAT SEÇİMİMİZ OLACAK

Seçimin rahat geçeceğini belirten Saatcı, şöyle devam etti: “Bu benim sekizinci seçimim. En rahat sonuçlandıracağımız seçimlerden biri olacak. Toplumun önünde olan insanların saklı gizli hiçbir şeyi olmaz. Siyaset borsasının kurulduğu başkan adaylarının verdiği paraya göre belirlendiği liyakatin menfaate tercih edildiği bir ortamda birilerinin çıkıp bu iş böyle olmaz demesi gerekiyordu. İşte bizim yaptığımız o. Fethiye’yi tapulu malı sananlar istediğimizi aday yaparız diyenlere Fethiyelilerin her zaman bir cevabı vardır. Fethiye’yi tek seçeneğe mahkûm etmeye çalışılmıştır. Unutulan bir şey var Beşkaza ruhu dayatmaya boyun eğmez. Fethiye bizim dönemimizde hep güzelliklerle anılırken şimdi hak etmediği olaylarla anılması hepimizi rahatsız etmiştir”

BİZİM DÖNEMİMİZDE FETHİYE ÇAĞ ATLADI

Saatcı, Fethiye’nin basında güzel anıldığını, kendileri döneminde Fethiye’nin çağ atladığını söyledi. Saatcı, “Ödüller aldık. Turizm bağlantıları kurduk. 20 yıldır Fethiye’yi kazandırdıklarımızı unutturmak için ‘makyajdan öte ne yaptı’ diyorlar. En basitinden şuanda oturdukları belediye binası bile bizim dönemimizden…” ifadelerini kullandı. Saatcı, kendi dönemlerinde yaptıkları çalışmaları anlattı.

ÇALMAZSAN, ÇIRPMAZSAN OLUYOR

Behçet Saatcı, ‘yapılanlara kötü diyen’ insan olmadıklarını belirterek, kavga ile işlerinin olmadığını dile getirdi. Fethiye’deki dispanser bölgesine değinen Saatcı, burayı Fethiye’nin Nişantaşı yaptıklarını ifade etti. Bütün bu çalışmaları yaparken yanların kimsenin olmadığının altını çizen Saatcı, “Bunların yaparken yanımızda ne hükümet ne büyükşehir vardı. Kim vardı. Sizler vardı. Çalmazsan çırpmazsan oluyor. Yine sizlerle yapacağız. Çok şeyler yapacağız.” diye konuştu.

Saatcı, gençlere önem verdiğini bu kapsamda ‘Belediyespor’u yeniden canlandıracaklarını ve gençlerin sporla buluşması, kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

BİR ZAMANLAR BELEDİYE ÜST KİMLİKTİ

Şuan ki Fethiye Belediyesi yönetimini de eleştiren Saatcı, şöyle devam etti: “Bizim zamanımızda belediye herkesi altında toplayan, bir üst kimlikti. Şimdi bir partinin arka bahçesine döndü. Herhangi bir partiden gelmiş olabilirsiniz… Ne yapayım partini? Parti adamlık kazandırıyorsa, hepimiz bir partili olalım. Ben bıraktığımda belediyede 1100 kişi vardı. Biz o zaman ne partiye baktık, ne etnik kimliğe… Ancak şimdi bir partiye üye olun gelin deniyor. Korkunun ecele faydası yok. Gideceksiniz. Ancak hiç kimseyi ekmeğinden etmedik, etmeyeceğiz. Ben onlara aile fertlerim gibi bakarım. Ekmek ile oynayanın geleceği olmaz.

Bir sosyal medyada beğeni yaptı diye işten atmayacağız. Behçet Saatcı’nın paylaşımını beğendi diye insanların ekmeği ile oynamam. Hem halkçı olacaksın hem insanların en doğal hakkı olarak beğeni hakkından dolayı sorguya çekeceksiniz.”

BİR KÜMESTE BİR HOROZ OLUR

Saatcı, belediyenin bir tane sahibinin olacağını belirterek, “Bir kümeste bir horoz olur. O da başkandır. Parti ilçe başkanları, hısım, akrabalar o işin işine girmemeleri gerekiyor. Girerlerse ortada ne düzen kalır ne şey kalır.” İfadelerini kullandı.

Saatcı, konuşmanın sonunda, “Bayrak dalgalanmak istiyor. Bayrağı dalgalandıracak rüzgar sizlersiniz. Dalgalanmaz ise suç sizin. Varsın Fethiye’de oynanan oyun büyük olsun. Sizin oyunuz, oyundan daha büyük.” Cümlelerini kurdu. Sözünü, “Sefer bizden, Zafer Allah’tan” diyerek bitirdi. Saatcı’nın konuşması törene katılanlar tarafından coşkuyla dinlendi. Zaman zaman alkışlarla kesildi.