Ak Parti'dde gözler, belediye başkan adaylarının belirlenmesinde önemli kriterlerden  olan "temayül yoklamasına" çevrildi.

160 bin partilinin online oy kullanacağı seçim, bugün yapılıyor. Temayül yoklaması tüm il ve ilçeler için yapılacak ama en çok merak edilen İstanbul adayları.

Kulislerde dolaşan bazı bilgilerine göre; İstanbul için son günlerde konuşulan isimler ikiye indi. Yarışın İç İşleri Bakanı  Ali Yerlikaya ve Çevre ve İklim Değişikliği  eski Bakanı, İstanbul Milletvekili Murat Kurum arasında geçeçeği konuşuluyor.

ERDOĞAN İLE ÖZEL'İN GÖRÜŞMESİYLE İLGİLİ FLAŞ GELİŞME ERDOĞAN İLE ÖZEL'İN GÖRÜŞMESİYLE İLGİLİ FLAŞ GELİŞME

Yerlikaya'nın adaylığını destekleyenler;  "İstanbul'u mutlaka almalıyız diyorsak hata yapma lüksümüz yok. Ali Yerlikaya, İstanbul'u iyi biliyor. Bize oy vermeyen seçmen açısından da kamuoyu algısı çok iyi, karşılığı var. İcraat, hizmet odaklı kampanya açısından da avantajlı bir isim" ifadelerini kullanıyorlar.

Eski Bakan Murat Kurum'un adaylığını destekleyenler ise; Kurum'un Karadenizli, genç ve icraatleri ile gelmiş bir siyasetçi olduğunun altını çiziyorlar. Hatta Kurum'un, İstanbul'da yaptığı çalışmalara dikkat çekenler, "Bakana git, çalış denilmiş, bir hazırlık yapıldığı ortada" diyorlar. 

Adayın önümüzdeki iki hafta içinde netleşmesi bekleniyor.