Alev alev ekmek mesaisi! Fıreıncılar 45 derecede Muğla'da mücadele veriyor
Menteşe'de 35 yıldır fırıncılık yapan Ümit Karaman, 40 dereceyi aşan sıcaklıklarda alevin başında ekmek pişirmeye devam ediyor: 'Kışı güzel de yazın gerçekten çok zor.'
Muğla’da yaz mevsimi sadece güneşiyle değil, yüksek sıcaklıklarıyla da hayatı zorlaştırıyor. Dışarıda sıcaklık 40 dereceleri bulurken, fırınların içi adeta bir cehennem gibi. Ama bir meslek grubu var ki bu koşullarda bile durmaksızın çalışıyor: Fırıncılar.
MESLEĞİNİ SEVEREK YAPIYOR
Menteşe ilçesinde tam 35 yıldır fırıncılık yapan Ümit Karaman da o isimlerden biri. Henüz 12 yaşında çırak olarak girdiği bu meslekte yıllarını geçiren Karaman, sıcağa, yorgunluğa ve ter döktüren koşullara rağmen mesleğini severek yapmaya devam ediyor.
“Kışı güzel de yazın gerçekten çok zor,” diyen Karaman, fırının başında geçirdiği uzun saatlerde yaşadığı zorluğu şöyle anlatıyor:
“Ekmek yapıyoruz ama gerçekten kolay değil. Fırının sıcaklığı, dışarının sıcaklığıyla birleşince burası başka bir dünya oluyor. Ama alıştık artık. Yine de her gün yeniden sabır istiyor.”
Fırın içerisinde alevin sıcaklığı ve artan nemle birlikte çalışmak, çoğu kişi için zor bir ihtimalken fırıncılar bu şartlara direnerek her gün sofralara sıcak ekmek ulaştırmaya devam ediyor.
Muğla’da alın teriyle ekmek peşinde koşan fırıncı emektarların hikâyesi, sıcak havada serin bir gölgede otururken bile düşündürüyor.
Bakmadan Geçme





