SEYDİKEMER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’NİN TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI SEYDİKEMER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’NİN TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI

Eğitimlere katılan anne adayları; gebelik döneminde beslenme, egzersiz, anne karnında bebeğin gelişim süreçleri, doğru emzirme, anne sütü faydaları ve yeni doğan bebek bakımı gibi bebeğini büyütürken bir annenin ihticacı olacak birçok konuda eğitim alabilecekler.

Eğitimin temel amacı; anneleri doğuma hazırlamak olan eğitimler belediye bünyesind yer alan bir doktor, bir doğum koçu hemşire, bir bebek hemşiresi ve bir uzman psikolog ve sosyolog tarafından veriliyor. Eğitimlerlerle,  anne adaylarının , doğum eylemiyle baş edebilmesi, olumlu bir doğum deneyimi yaşayabilmesi ve doğum şekline karar verebilmesi hedefleniyor.  . Doğuma Hazırlık Sınıflarında ayrıca,  anne adaylarına ve annenin yakınlarına bebek bakımına yönelik beceriler kazandırmak ve gebenin doğum sonrası dönemde rahat bir lohusalık geçirmesini sağlamak da  eğitimin amaçlarından.  Eğitimlerde son olarak,  anne adaylarına gebelikte tehlike belirtileri ve doğum sonrası gebelikten korunma konularında da eğitimler verilecek.

"Doğuma Hazırlık Kursu" ile ilgili bilgi almak ve kayıt olmak isteyen anne adayları ve anne adayı yakınları, eşleri , Menteşe Belediyesi’nin 0252 214 48 80 - (6610) numaralı telefonundan iletişime geçebilirler.