Antalya'daki rüşvet soruşturmasında yeni tutuklama

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in tutuklandığı rüşvet soruşturması, yeni bir tutuklamayla daha da genişledi. Son olarak, tutuklu bulunan Zuhal Böcek ile yurt dışı dönüşü görüştüğü iddia edilen G.T., 'Suç delillerini gizlemek ve değiştirmek' suçlamasıyla cezaevine gönderildi.

Antalya'daki rüşvet soruşturmasında yeni tutuklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü rüşvet soruşturması kapsamında devam eden operasyonlar, yeni tutuklamaları beraberinde getirdi. Soruşturma dosyasında adı geçen G.T., "suç delillerini gizlemek ve değiştirmek" suçlamasıyla tutuklanarak, cezaevine gönderilenler arasına katıldı. 

Soruşturma, 5 Temmuz'da Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, oğlu Gökhan Böcek ve eski gelini Zeynep Kerimoğlu hakkında verilen gözaltı kararıyla başladı. Muhittin Böcek ve Zeynep Kerimoğlu gözaltına alınırken, Başkan Böcek tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zeynep Kerimoğlu ise yurt dışı çıkış yasağıyla serbest bırakıldı. Böcek, bu gelişmelerin ardından görevinden geçici olarak uzaklaştırıldı.

YENİ TUTUKLAMA KARARI

22 Temmuz'da düzenlenen ikinci bir operasyonda ise Genel Sekreter Yardımcısı Serkan Temuçin ve İmar Şube Müdür Vekili Tuncay Kaya tutuklandı. Aynı soruşturma kapsamında, Gökhan Böcek ile evli olan Zuhal Böcek de 27 Temmuz'da İstanbul Havalimanı'nda "suçtan kaynaklanan mal varlığının değerini aklama" suçlamasıyla gözaltına alınarak tutuklandı.

Soruşturmanın son halkasında, Zuhal Böcek ile yurt dışı dönüşünde görüştüğü iddia edilen G.T., gözaltına alındı. Antalya Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen G.T., "suç delillerini gizlemek ve değiştirmek" suçlamasıyla nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.  

DHA

Bakmadan Geçme