Antalya'da, yükselen konut kira fiyatları nedeniyle mağdur olan vatandaşların kurduğu 'Kiracılar Dayanışması Platformu"'nun 16 üyesi, hazırladıkları 36 maddelik dosyayı, TürkiyeBüyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) siyasi partilere ulaştırabilmek için Ankara'ya yürüyor.

Önce pandemi , ardından Rusya- Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle göç alan Antalya'da konut kiraları, cep yakmaya başladı. Konuta talebin artması ile kira ücretleri erişilemez  noktalara ulaştı. Bu duruma önlem olarak Antalyalı,  kentteki bazı mahalleleri, yabancıların ikametine kapattı. Ancak bu yol,  yüksek kira nedeniyle ev sahipleri ile kiracıları  karşı karşıya getirmeye mani olamadı. Kira artışı yapmak isteyen ancak belirlenen yüzde 25 oranının üzerine çıkamayan bazı ev sahipleri, kiracıları çıkarıp, evlerini daha yüksek fiyatlardan kiraya verebilmek için farklı yollara başvurmaya başladı.

KARTLARIN LİMİTLERİNE DÜZENLEME GELİYOR KARTLARIN LİMİTLERİNE DÜZENLEME GELİYOR

 Kiracılar Dayanışma Platformu Sözcüsü Cengiz Kul ise konuya dair;  "Yaptığımız basın açıklamalarına rağmen ne muhalefetten ne iktidardan dönüş alabildik. Avusturya'da bu konuyla ilgili çalışan bir araştırmacı, süreci araştırmak için buraya geldi. Bilgi alışverişi yaptık. Somut bir adım atılmadığı için; bu konuyla ilgili cinayetler işlendiğini, sokağa atılanlar olduğunu anlatmak için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gideceğiz. İl ve ilçeleri gezerek Ankara'ya gideceğiz" dedi.Yaşadıkları sorunları da anlatacaklarını söyleyen Kul, "Türkiye'deki bütün kiracıların seslerini duyurmak için gideceğiz. 36 maddeden oluşan önerimiz var. Bunlar arasında 4 bin lira ve altındaki kiralardan ev sahiplerinden vergi alınmaması, vergilerin kademeli artması, tahliye taahhütnamelerinin noter huzurunda alınması veya hiç alınmaması maddeleri var. Bunlar, kiracıları fazlasıyla mağdur ediyor. Bunların önlenmesi için sesimizi duyuracağız" sözleriyle  bu konudaki kararlılıklarını ifade etti. 

Yürüyüşe katılanlardan Seda Kul da;  "Halkın seçtiği milletvekillerine, halkın yanında olması çağrısında bulunacağız. Emekli, asgari ücretli ve öğrencilerin barınamadığını ve barınma sorunu yüzünden dar gelirli vatandaşın yaşadığı sıkıntıları tek tek anlatacağız. Barınmanın anayasal bir hak olduğunu, bunu da devletimizin bizlere sağlaması gerektiğini vurguluyoruz" şeklinde düşüncelerini belirtti.