Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafıyla müstehcen hareketler sergileyen, kurucu öndere hakaret suçu işleyen 17 yaşındaki lise öğrencisi A.E.S. polis ekiplerince gözaltına alınarak tutuklandı. İstanbul'un Üsküdar ilçesindeki bir lisede öğrenim gördüğü öğrenilen A.E.S., hakaret içerikli eylemini arkadaşı aracılığıyla kayıt altına almış, sosyal medyada infial yaratan bu olay toplumun tepkisine neden olmuştu.

Cumhuriyetin 100. yılında, geleceğin emanet edildiği bir lise öğrencisi tarafından kurucu önder Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan bu ahlaksız davranışın tutuklanma ile sonuçlanması ise Cumhuriyetin kurucu partisi olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun tepkisine neden oldu. 

Karara tepki göstererek lise öğrencisi A.E.S.'ye sahip çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya platformu X'teki hesabından yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı;

"Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk’e yönelik hakaretler, Saray İktidarının yarattığı iklimin sonucudur. Bu çirkinliği kabul edemeyiz. Ancak maharet böyle eğitilen, böyle kandırılan, böyle beyni yıkanan bir çocuğu cezalandırmak değildir. Sarayın göz boyamak için yaptığı bu tutuklama, o çocuğun geleceğinden çalmaktan başka bir şeye yaramayacaktır. Sadece ve sadece Sarayın “düşmanlaştırma” politikasına katkı sağlayacaktır."

ATATÜRK'E HAKARETE GELEN TUTUKLAMA KARARINI İKTİDARIN VATANDAŞLIK POLİTAKASINA BAĞLADI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, A.E.S.'nin tutuklanmasına karşı çıktığı açıklamalarına, A.E.S.'nin hakaret içerikli videosunu öven Kuveytli bir kişinin Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip olduğu iddiasını ekledi. (Abdülaziz E. Alhajri hakkındaki bu iddia, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamayla yalanlandı.) Bu iddiasını da iktidarın vatandaşlık politikasını eleştirmek için kullanan Kılıçdaroğlu, Atatürk'e hakaretin tutuklanmayla sonuçlanmasına tepki vermek için başladığı açıklamasını, mevcut düzenleme dahilinde yatırım karşılığı vatandaşlık alan yabancılara "ahlaksız kişiler" diyerek noktaladı.

CHP liderinin ilgili açıklamaları ise şu şekilde;

"Örneğin Kuveytli bir kişi, Atatürk’e yönelik hakaretlerini sürdürmektedir. Ve üstelik bu kişinin, Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip olduğu iddia edilmektedir. Öncelikle bu iddia, ilgili makamlarca derhal açıklığa kavuşturulmalıdır. İddia doğru olsa da olmasa da Saray İktidarının para karşılığı vatandaşlık satma politikasının varacağı yer burasıdır. Türkiye Cumhuriyeti lütufla değil, kanla kurulmuştur. Ülkemizin vatandaşlığı da aynı nispette kıymetlidir. Üç-beş Dolar’a tamah ederseniz, böyle ahlaksız kişilerin karşısında eğilirsiniz. Bunu Saray İktidarı kendisine yediriyor olabilir, ancak bu durum Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmaz."

YanıtlaYönlendir