31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için takvim işlerken Muğla siyasetinde hareketlilik sürüyor. İYİ Parti'de de aday adayları belli olmaya başladı. Bu kapsamda Ortaca İYİ Parti aday adayı Avukat Recep Güneş, İYİ Parti Ortaca belediye başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

İYİ Parti Ortaca İlçe Başkanlığı önünde basın toplantısında konuşan İlçe Başkanı Bilgehan İlhan:

"Bugün, çıktığımız yolda genel başkanımızın izinde demokrasi güneşini parlatmaya devem ediyoruz. Bu doğrultuda aday adayımız Av. Recep Güneş bey'in aday adaylık müracatını kabul ettik, inşallah iyi belediyecilik yolunda güzel adımlar atacağız." ifadelerini kullandı.

GÜNEŞ: TOPRAĞINA GÖMÜLECEK OLDUĞUM GÜZEL ORTACA'MIN, İYİ PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OLARAK HUZURUNUZDAYIM

Avukat Recep Güneş aday adaylığını açıklayarak şunları söyledi:

"Yüce Rabbime hamd olsun ki bugün burada doğduğum, büyüdüğüm, nefes aldığım ve ileride toprağına gömülecek olduğum güzel ortaca'mın İYİ Parti belediye başkan aday adayı olarak huzurunuzdayım. Allah nasip ederse 31 mart 2024 akşamı da şehr-i emininiz  olarak Ortaca’yı İYİ Parti belediyecilik anlayışı ile buluşturacağız.
Öncelikle belirtmek isterim ki; Partimizin şerefsizce sahneye sürülen tüm zorlukları göğüsleyecek dirayeti, Türk ve Türkiye düşmanlığını karşılayacak gücü hamd olsun vardır, bu gücün kaynağı da Ortaca’dır ,Muğla’dır, tüm Türkiye’dir.
Ortaca'mızı; benimsemiş olduğumuz Belediyecilik ilkeleri doğrultusunda, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” Düsturu ve “Önce millet, önce memleket” anlayışımızla yani İYİ Belediyecilik misyon- vizyon ve hedefleri ile tanıştıracağız.

Belediyecilik anlayışımızın temelini “BİRLİKTE YÖNETİM“ esası oluşturmaktadır.
Hedefimiz; yerel yönetimin dinamik gücünü üretime dönüştürerek Ortaca'mızı, çağdaş yaşanabilir ve sürdürülebilir bir kent vizyonuna ulaştırmaktır.

1-463

'ÜRETECEĞİZ, BÜYÜTECEĞİZ, GELİŞTİRECEĞİZ!' 

Her kesime  hoşgörü ile yaklaşacağız. Siyasi, ideolojik, mezhep, köken ve dünya görüşü ayırt etmeksizin herkesi kucaklayacağız, herkesin derdine kafa yoracağız.

Belediyecilik anlayışımızda; tevazu, hoşgörü, temkin, tecrübe, temizlik, terbiye hiçbir zaman eksik kalmayacaktır.
Milletimizin her ferdini, Ortaca’da  yaşayan her kardeşimizi bir ve eşit gören  olgunluğa sahibiz. Kibirden uzağız. Ayırmak, dışlamak, ötekileştirmek, cepheleştirmek tenezzül dahi etmeyeceğimiz davranışlardır. Tepeden ve üstten bakmayacağız.

'BİZLER ORTACA'MIZIN YÜREĞİNE TALİBİZ'

Bizler Ortaca'mızın  yüreğine talibiz. Bizim Belediyecilik anlayışımızda Belediyeler; yalnızca imar, su, kanalizasyon, ulaşım gibi  alt yapı hizmetlerini veren kurumlar değildir. Belediyeleri ; ruhsat veren, harç ve vergi toplayan bir kuruluş şeklinde görmüyoruz. Belediyecilik; hayal,ufuk,umut, uzlaşma, uygarlık ve kardeşlik demektir.
“Veren el, alan elden üstündür” Anlayışımız budur. 

Belediye demek açı doyuran, çıplağı giydiren, üşüyeni ısıtan, hasreti dindiren, toplumsal bünyeyi dengeleyen, darda ve zorda kalanı sarıp sarmalayandır. 
Dilimizi, gönlümüzü ,boğazımızı gözeteceğiz, az ve helal yiyeceğiz. Dolacağız, dürüst davranacağız, iki dünyayı da kazanacak doğrular içinde  olacağız.

Bizim anlayışımızda; İnsanı gözetmeyen, insanı hissetmeyen, insanla ilgili kaygı beslemeyen belediye kansız damar, yapraksız ağaç, susuz toprak, yaysız ok gibidir.
Belediyeciliğin bir ahlakı, bir adaleti olmalıdır. Belediyeciliğin bir adabı, bir adanmışlığı bulunmalıdır. Biz belediyeciliği, millete hizmetin ilk basamağı olarak kabul ediyoruz.

1-465

ORTACALI’NIN DAYANACAK SABRI, KAYBEDECEK ZAMANI KALMADI!
Ortacalı’ nın dayanacak  sabrı, kaybedecek zamanı kalmamıştır. Ortaca'mızı zamanla yarıştırcağımızın, hak ettiği hizmetleri alacağının sözünü veriyoruz.

ORTACA‘YI İYİ  BELEDİYE ANLAYIŞI İLE BULUŞTURACAĞIZ! 
Belediye  yönetimi anlayışımızda akıl vardır, iman vardır, gönül vardır, vicdan vardır, empati vardır, aşk vardır, sevda vardır, özveri vardır, öz değerlere bağlılık vardır, işte bunu delili siz kiymetli Ortacalılardır.
Ortaca'mızı yönetecek kadrolarımız hazırdır. Plan ve projelerimiz zaman içerisinde sizlerle paylaşılacaktır.
Önümüzü kesmeye çalışanlara aldırış etmeden geleceğe koşuyoruz.
Biz vatan, millet, Ortaca  sevdalısıyız. 
Kıymetli Ortacalı hemşehrilerimden, Ortaca belediyesini bize emanet etmelerini istiyorum.
Başarı durağan değildir. Başarı bir süreçtir devamı gelecek, arkası dinmeyecektir. Ortaca Belediyesini İYİ Partiye kazandırmak için son nefesinize kadar çalişmanizi istiyorum. Başaracağimiza inaniyor ve hemşehrilerimin sağduyusuna güveniyorum.
31 Mart 2024 tarihinde Yapılacak Seçimlerin Ortaca'mıza, Muğla'mıza Ve Türkiye'mize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, hepinizi saygılarımla selamlıyorum."

ORTACA BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI ERSAN BAĞ

Basın açıklamasına katılan İYİ Parti Ortaca Belediye başkan aday adayı Ersan Bağ şu ifadeleri kullandı:

DALAMAN İLÇESİNDEKİ TARİHİ ATATÜRK KÖPRÜSÜ NE ZAMAN AÇILACAK? DALAMAN İLÇESİNDEKİ TARİHİ ATATÜRK KÖPRÜSÜ NE ZAMAN AÇILACAK?

"Recep Güneş bey'in bu daveti beni çok onurlandırdı. kısaca bir konuya değinmek istiyorum; genel merkezimizin takdiri hangimizden yana olursa olsun şunu tüm Ortaca halkı bilsin ki, biz Recep beyle yan yana omuz omuza yürüyeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın."

1-466