Ayhan Günay'ın ofisinde gerçekleşen basın açıklamasına, İYİ Parti 28. Dönem Muğla Milletvekili Adayı Ömer Kaya, Dalaman İYİ Parti Kurucu Üyesi Bayram Altın, geçmiş dönem AK Parti Dalaman Belediye Başkan Adayı Süleyman Camuzcuoğlu, İYİ Parti 28. Dönem Muğla Milletvekili Adayı Tulgay Hasar da katıldı. 
Günay'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde;

"Çok değerli misafirler ve basınımızın değerli temsilcileri, böyle önemli bir günde beni yalnız bırakmadığınız için gönülden teşekkür ediyorum.
Dalaman’ımız Batı Akdeniz’in ve Güney Ege'nin incisi, dünyaya açılan, güneşin hiç batmadığı 621 kilometre yüzölçümü, 21 kilometre sahil bandı, 27 kilometre imarı, birbirinden güzel 15 koy ve toplam 36.000 dönüm yüz ölçümüne sahip Dalaman Üretim Çiftliği'nin ev sahibidir. 
Güzide ilçemizin sosyal ve ekonomik olarak gelişimini sağlamak, turizm gelirini artırmak, insan odaklı belediyeciliği ön plana çıkarmak için yola çıkmış bulunuyorum.
Dalaman’ın daha iyi yönetilebilmesi için, bilgi ve tecrübelerimle tüm Dalaman’ı kucaklamak ve faydalı olabilmek için Dalaman Belediye Başkanlığı’na İYİ Parti’den Aday Adayı oldum.

"DALAMAN BİR MAHALLE GİBİ YÖNETİLDİ"
Geçtiğimiz dönem iktidarın yatırımları Dalaman’a gelir umuduyla oy verilen Dalaman Belediye Başkanı, Dalaman’ı layıkıyla yönetemedi. Burası, bir mahalle gibi yönetildi.
Oysa ki; Dalaman’ı yönetebilmek için; iyi bir ekip ve bilgi donanımı gerekir. Ankara’da lobi yapabilmek için tecrübe gerekir.

"SİYASET, İNSANA DOKUNMAYI GEREKTİRİR"
Siyaset ise; insana dokunmayı gerektirir. Vatandaşın sorunlarını bilmeniz gerekir. Bu konuda vatandaşa yakın olduğumu, her kesime aynı yakınlıkta olduğumu, kimseyi ayrıştırmayacağımı da herkesin bilmesi gerekir.
Dalaman sürekli büyüyor ve belli bir kesim yeni taşınanlardan oluşuyor. Bana göre; Dalaman’da nefes alan herkes Dalamanlıdır. Bu yüzden hep birlikte kültür transferi yaparak Dalaman’ı nasıl daha güzel yaşanabilecek bir yer yaparız onun derdinde olacağız. Beni bugün yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum."

DALAMAN BELEDİYESİ’NDE CHP VE AK PARTİ BİRBİRİNE GİRDİ! DALAMAN BELEDİYESİ’NDE CHP VE AK PARTİ BİRBİRİNE GİRDİ!

Ayhan Günay Kimdir?

1961 Dalaman doğumlu Ayhan Günay, yıllarca Dalaman Spor’da futbol oynamış, antrenörlük ve yöneticilik yapmıştır.
1983 yılında Anavatan Partisi ile siyasete başlayarak 1. Dönem Dalaman İlçe Başkanlığı görevini yapmıştır. 
2000 yılına kadar SEKA’da çalışmış, SEKA kapatıldıktan sonra Muğla İmar ve İskan Başkanlığı’nda iş hayatına devam ederek bu kurumdan emekli olmuştur. 
2004 yılında Doğru Yol Partisi’nden Belediye Başkan Adayı olmuştur. 
31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde, Dalaman İlçesi için İYİ Parti’den Belediye Başkanı Aday Adayıdır.