Muğla'nın Dalaman ilçesinde, İYİ Parti içerisinde yaşanan siyasi dalgalanma bölge halkının dikkatini Dalaman'a çekti. 8 Kasım 2023 tarihinde Dalaman Belediye Başkanlığı'na Aday Adayı olduğunu açıklayan Ayhan Günay'ın bu açıklamayı İYİ Parti İlçe Binası yerine kendi ofisinde yapmasıyla başlayan süreç, 9 Kasım 2023 tarihinde İYİ Parti Dalaman İlçe Başkanı Bahadır Bakırcı'nın görevden alınmasıyla sonuçlandı.

Görevden alındığını İYİ Parti Muğla İl Başkanlığı'ndan gönderilen bir A4 kağıdı ile öğrendiğini belirten Bahadır Bakırcı, konu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bakırcı, yayımladığı basın açıklamasında Ayhan Günay'dan bahsetmezken görevden alınışını anti demokratik bir süreç olarak değerlendirdi. Bununla da kalmayan Bakırcı, İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun'a da gönderme yaparak aslında görevden alınma kararının, İYİ Parti Dalaman İlçe Kongresi'nde Metin Ergun'un adayına karşı büyük bir oy farkıyla kazanması sonucu verildiğini iddia etti. 

Görevden alınan İYİ Parti Dalaman İlçe Başkanı Bahadır Bakırcı'nın basın açıklaması ve önen çıkan başlıklar şu şekilde;

'SONUMUZU, METİN ERGUN'UN GÖSTERDİĞİ İSME KARŞI KAZANDIĞIMIZDA HAZIRLAMIŞIZ'

Bahadır Bakırcı, görevden alınma sebebi olarak Ayhan Günay ile yaşanan olayı değil İYİ Parti Dalaman İlçe Kongresi'ni kazanmak olarak gösterdi. Bakırcı bu konuda şu ifadeleri kullandı;

"Bugün edinmiş olduğum bir haber neticesinde öğrenmiş bulunmaktayım ki; hakkımızda ferman vermişler, kalemimizi kırmışlar, İlçe Başkanlığı görevinden el çektirilmemizi istemişler. 

Dalaman ilçe kongresinde Muğla Milletvekili Metin Ergun’un gösterdiği ismin karşısına aday çıkarak 68 oya karşılık 203 oyla seçimi kazanmıştık. Maalesef sonumuzu bu seçim zaferiyle hazırlamış olduğumuzu öğrenmiş olduk. "

'ÜZERİMİZDEKİ BİTMEK BİLMEYEN MOBBİNGİ SONLANDIRAMADIK'

Görevden alınan Bahadır Bakırcı, kendisi ve yönetimine karşı karşıt bir tutumun uzun süredir var olduğuna işaret etti. Bakırcı, kendisine ve yönetimine mobbing uygulandığını ise şu sözlerle ifade etti; 

DALAMAN’DA FACİA! SUYA DÜŞEN OTOMOBİLDEKİ 2 KİŞİ ÖLDÜ DALAMAN’DA FACİA! SUYA DÜŞEN OTOMOBİLDEKİ 2 KİŞİ ÖLDÜ

"14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan seçimlerde Muğla ilinde Fethiye’den sonra en yüksek oy alan ilçe Dalaman’ı yapmanın haklı gururunu dahi yaşayamadık. Üzerimizdeki bitmek bilmeyen mobbingi sonlandıramadık.

Bütün yönetim kurulu üyelerime, bugün katılım noktasında gösterdikleri cesaret ve ciddiyet noktasında yürekten saygılarımı sunuyorum."

'BİR A4 KAĞIDI İLE GÖREVİ BIRAKMAMIZ İSTENMİŞTİR'

Seçim sandığıyla geldikleri görevden bir 'A4 kağıdı' ile ayrılmalarının istendiğini vurgulayan Bahadır Bakırcı, İYİ Parti Muğla İl Başkanlığı'ndan gönderilen kağıtta ne yazdığını da tam olarak okumadığını ifade etti. Bakırcı bu durumu, "Görevden el çektirilmemizle; üyelerin, delegelerin iradesine ve demokrasimize gölge düşmüş hatta pranga vurulmuştur." sözleriyle tanımladı. 

'İYİ PARTİ'NİN DALAMAN'DA SEÇİM KAZANMASINI İSTEMEYENLER TARAFINDAN GÖREVDEN EL ÇEKTİRİLDİK'

Görevden alınan İYİ Parti Dalaman İlçe Başkanı Bahadır Bakırcı, son 4 yılda Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanmak için her alanda altyapı kurduklarını ve seçimi kazanmak için tüm hazırlıklarının tamamlandığını belirtti. 

Bakırcı, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti'nin Dalaman'da seçimi kazanmasını istemeyenler tarafından, İYİ Parti'ye bir belediye kazandırma arifesindeyken görevden el çektirildiklerini ifade etti.

'İYİ PARTİ'NİN DALAMAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NI KAZANMASI İSTENMEMİŞTİR'

Bahadır Bakırcı, kendisinin ve dolayısıyla yönetiminin yerel seçimlere 5 ay kala görevden alınmasının ardında İYİ Parti'nin Dalaman Belediye Başkanlığı'nı kazanmasının istenmemesi olduğunu vurguladı. 

Dalaman İYİ Parti teşkilatıyla birlikte kapı kapı gezerek 6 binden fazla oy topladıklarını belirten Bakırcı, Dalaman'da toplam kullanılan oyların %20'ye varan kesimini İYİ Parti oylarına çevirdikleri bir süreçte, görevden el çektirilmesinin "anti demokratik" ve "etik dışı" olduğunu belirtti.

'HALKTAN KOPUK, HALKLA BAĞI OLMAYANLAR; MİLLETİN KADERİNİ BELİRLEYEMEZ'

Açıklamalarını halkla birlikte oluşturdukları birlik ve beraberlik vurgusuyla tamamlayan Bahadır Bakırcı, konuyla ilgili olarak baştan sonra tüm detayların yer aldığı geniş çaplı bir basın açıklaması yapacağını ifade etti. Bakırcı'nın son sözleri ise şunlar oldu;

"Kıymetli Dalamanlı hemşerilerim, aramıza fitne tacirlerine, aramıza nifak tohumları ekmeye çalışanlara inat kardeşliğimize sahip çıkacağız.

Halktan kopuk, hatta halkla bağı olmayanlar; milletin kaderini belirleyemeyeceği gibi, milletin hakemliğinde cevaplarını alacaktır.

Gökler yerler açılsa, üzerimize tufanlar yanardağlar saçılsa yolumuzdan dönmeyiz."