Türkiye'nin en önemli tarım ve inşaat merkezlerinin başını çeken Ege'de, iş makinesi operatörlüğü istihdam alanında en çok aranan meslek kolu.  Özellikle kepçe, pamuk toplama, silaj, biçerdöver ve çırçır makinelerini kullanabilenlere mühendis maaşı veriliyor.

TAVUK FİYATLARI ARTINCA BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ! YASAK GELİYOR TAVUK FİYATLARI ARTINCA BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ! YASAK GELİYOR

Bölgede operatör olmak isteyenler iş makinesi operatörü yetiştiren Belgesem eğitim merkezinde sırada.

Belgesem İş ve Tarım Makineleri Operatörlük Kursu Kurucusu ve Eğitmeni Okan Sezgin;  "Eskiden tarım ve inşaat sektöründe iyi çalışan eleman aranırdı. Artık dönem değişti. Makineleri iyi çalıştırabilen, birim alan ve zamanda maksimum verimi alabilen kişiler aranmaya başlandı. Bu da günümüz dünyasında bilinçli operatörlüğün önemini bir kez daha ortaya çıkardı. Şu anda elinde operatör belgesi olup da iş arayan kişi sayısı yok denecek kadar az olmasına rağmen üniversite mezunu olup iş arayan sayısı çok fazla. Mühendislik diplomasının üzerine iş ve tarım makinesi operatörlük belgesi alan çok sayıda kursiyerimiz var" diyerek  iş ve tarım makinesi kullanmayı bilen ehliyetli kişilerin istihdamdaki öneminin altını çizdi.