Dünyaca ünlü turizm merkezi Bodrum'un Yalıçiftlik beldesinde 5 gündür devam eden su kesintisine halk isyan etti. Bilgilendirme yapılmadan her yaz yaşanan su kesintilerinden bunalan belde halkı sorunlarına bir çözüm ya da muhattap bulamadıklarını belirtti.

Muğla'nın Bodrum İlçesinin Yalıçiftlik beldesinde her yaz yaşanan su kesintileri belde halkının tepkisine neden olurken, kronik hale gelen ve çözülemeyen sorun vatandaşların sabrını tüketti.

"Bize İnsan Gibi Davranılmasını İstiyoruz"

Yalıçiftlik sakinlerinden Nuray Gündüz, her yıl yaz aylarında başlayan ve aralıksız bir şekilde günlerce devam eden anlık su kesintilerinin insan yaşamını olumsuz etkilediğini belirtti. Gündüz, "Evde bir bardak suyumuz yok, rezil durumdayız. İnsan gibi yaşamak ve bize insan gibi davranılmasını istiyoruz. Haber verilmeden sürekli su kesintileri yaşanıyor ve 4 gündür sularımız kesik. Bugün beşinci gün ve sadece 1 saatliğine su verdiler sonra yine kesildi" dedi. 

Belde sakinlerinin arasında yaşlı insanların olduğunu ve herkesin evinde depo sistemi bulunmadığını belirten Gündüz, depo olsa bile günlerce süren su kesintilerine deponun da bir çözüm olmadığını ifade etti. 

"Muhattap Bulamıyoruz! MUSKİ, Sorumluluk Devlet Su İşleri'nin Diyor"

Kronik hale gelen uzun su kesintileri hakkında Bodrum Belediyesi'nin herhangi bir bilgilendirme yapmadığını belirten Nuray Gündüz, "Belediyeyi aradığımızda çoğu zaman telefonu açan olmuyor, Büyükşehir'i arıyoruz ve mecburen derdimizi Çağrı Merkezi'nde görevli çalışanlara anlatmaya çalışıyoruz ancak kesintinin sebebini öğrenemiyoruz. MUSKİ'yi aradığımızda ise kendilerinin ara yollardan sorumluğu olduğunu, anayollara ise Devlet Su İşleri (DSİ)nin baktığını söylüyorlar. Anayollardaki altyapının bakımını MUSKİ'nin yaptığını ve DSİ'den anayolları da kendilerine devretmelerini talep ettiklerini ancak DSİ'nin kabul etmediğini söylediler" dedi.

"İnsanların Karşısına Seçimden Seçime Çıkmasınlar, Verdiğimiz Oyun Karşılığı Bu Değil"

Açıklamalarına devam eden Gündüz, "Biz vatandaş olarak oy veriyoruz ve verdiğimiz oyun karşılığı bu olmamalı. Bize insan gibi davransınlar, seçimden seçime karşımıza çıkmasınlar. En azından Bodrum Belediyesi, DSİ veya MUSKİ çıkıp desin ki; 'Bizim bu bölgede şöyle bir problemimiz var. Su kesintilerinin sebebi bu problem ve biz bu sorunu çözeceğiz'. Hepimiz anlayışlı insanlarız, çözüm için uğraşsalar bekleriz. Bize sorunu da söylemiyorlar, çözüm de üretmiyorlar" dedi.

Dünya genelinde en önemli turizm merkezlerinden biri olan Bodrum'da, özellikle 'su' gibi bir konuda her yıl sorunlar yaşanması ve bu sorunların artık belli bölgelerde insan yaşamını katlanılmaz noktada olumsuz etkileyecek duruma gelmesi Bodrum veya Muğla değil, Türkiye için büyük bir ayıp. Yetkililerin, parti ve çıkar ayırt etmeksizin ülke ekonomisi açısından da önemli bir paya sahip olan Bodrum'a sahip çıkması ve bu sorunu el birliği ile bir an önce çözmesi büyük önem taşıyor.

TRAKTÖR YAMAÇTAN AŞAĞI YUVARLANDI TRAKTÖR YAMAÇTAN AŞAĞI YUVARLANDI