MUĞLA İLÇESİNDE BAYRAM SONRASI ATIK REKORU MUĞLA İLÇESİNDE BAYRAM SONRASI ATIK REKORU

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras sosyal medya üzerinden kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla, Bodrum Belediyesi'nin resmi sosyal medya hesabından bir canlı yayın yaptı. Söz konusu yayında Bodrum'da korona pozitif vakalar olduğunun altını çizen Başkan Aras "İlk kaybımızı dün verdik" dedi.

Başkan Aras konuşmasında, "Ben belediye başkanınız olarak sizlere bu süreçte her zaman açık ve şeffaf olmaya özen gösterdim. Bundan sonrada aynı şekilde devam edeceğimden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Alınan kararları, yayınlanan genelgeleri zaman geçirmeden sizlere duyurmak için tüm ekibimle çalışmaya devam ediyoruz ve tedbirler alıyoruz. Bir haftadır Bodrum'un tüm mahalle ve sokaklarını dolaşarak hem esnafımızı ziyaret ettim tedbirleri denetledim hem de bu virüsün ne kadar tehlikeli ve bulaşıcı olduğunu sizlere anlatmaya çalıştım. Neden bu önlemlerin alınması gerektiğini her yaştan insanın anlayabileceği şekilde ifade etmeye çalışıyorum. Bizler elimizden geldiğinin en iyisini yaparak bu salgının bundan sonra hayatımızı daha olumsuz şekilde değiştirmesinin önüne geçmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Ancak görüyoruz ki bu görev sadece bizlere ve devletin kurumlarına düşmüyor. siz değerli halkımızın da bu sorumluluğu en üst düzeyde hissetmesi gerekiyor." sözlerini kaydetti. 

"İLK KAYBIMIZI DÜN VERDİK"

"Durum son derece ciddi. Lütfen siz de ciddiye alın." diyen Başkan Aras, "Bodrum'da şu an pozitif vakalarımız var ve artmaya da devam ediyor. Onlarla bir şekilde temas eden yüzlerce hemşehrimiz olduğunu düşünüyoruz. İlk kaybımızı dün verdik ve defnettik. Bizler her türlü pandemiye karşı mesai harcıypruz ve önlemlerimizi almaya çalışıyoruz. Ancak siz olmadan başaramayız. Şu gerçekleri hepimizin kabul etmesi gerekiyor. kovid-19 koronavirüs tedavisi olan bir hastalık değil. Ve bir süre daha tedavisi bulunamayacak gibi görünüyor. Ancak yaşadığımız toplumu korumak, virüsün yayılmasını yavaşlatmak ve tedavi bulunana kadar zaman kazanmak zorundayız. " ifadelerini kullandı.

"BU DURUMUN ÜSTESİNDEN BODRUM OLARAK GELEMEYİZ"

Koronavirüsün yayılma hızını düşündüğümüzde kısa süre içerisinde ağır enfeksiyona yakalabilecek hasta sayısı ne boyutlara gelebilir şu anda ben tasavvur edemiyorum. Bu durumun üstesinden Bodrum olarak gelemeyiz. Gelmemiz çok zor. İçimizi acıtsa da gerçek budur. Tek bir kişinin kaybı bile acımızı katlar, toplumsal travma yaşarız. Ben 'Evinizde kalın, evinizde daha güvendesiniz. Bodrum'a gelmeyin' derken bu kritik noktayı anlatmaya çalıştım. Bodrum Türkiye'nin hatta dünyanın birçok yerinden insanların buluştuğu, ziyaret ettiği bir kent. Bu yüzden Bodrum'da bu virüsün yayılmasını önlemek için ekstra önlemler almak zorundayız." dedi.