Yaz aylarında çıkan orman yangınlarında hasar gören bölgelerden biri olan Bodrum'da Orman Genel Müdürlüğünce yürütülen ağaçlandırma çalışmalarına destek olarak çeşitli sivil toplum kuruluşları da ağaçlandırma çalışmalarında gönüllü olarak projeler yürütüyor.

İlçedeki arazi aracı tutkunlarının bir araya geldiği Bodrum Off-Road Kulübü'nün üyeleri, hazırladıkları tohum toplarını, doğayla buluşturma etkinliği düzenledi. Çocukları ve eşleri ile etkinliğe katılan kulüp üyeleri, çoğunluğu fıstık çamı olmak üzere biberiye, akasya ve palamut tohumlarından oluşan tohum toplarını Torba Mahallesi Kaynar mevkisindeki dolgu alanında toprakla buluşturdu. Etkinliğe Bodrum İşletme Şefliği görevlileri de destek verdi.

Bodrum Off-Road Kulübü Başkanı Yüksel Ön, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

"Bodoff olarak Bodrum'a kazandırmayı planladığımız 20 bin tohum hedefli etkinliğimizin ilk adımını 2 bintohum ile bugün Kaynar mevkiinde gerçekleştirdik. Her adımda yangından zarar gören alanlara kadar uzanacağız ve katılım sağlamak isteyen vatandaşlarımız için her organizasyonumuzu paylaşacağız. Bodrum'umuza hayırlı olmasını diliyor, katılıp yapan ve destek veren kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz."

Yüksel Ön, bir sonraki etkinliğin tüm yurttan katılımcılarla 3 günlük kamp şeklinde olacağını dile getirdi.

CHP BODRUM ADAYI SEÇİMDE KİMİN KAYBEDECEĞİNİ İLAN ETTİ CHP BODRUM ADAYI SEÇİMDE KİMİN KAYBEDECEĞİNİ İLAN ETTİ

Kaynak: İHA