Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan Bodrum Bahar Temizliği Projesi kapsamında Tekerler Dönüyor Bodrum Temizleniyor Etkinliği, Pedasa Antik Kenti ile Göltürkbükü Cennet Koyu arasında gerçekleştirildi.

Etkinliğe Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personelleri, BMK (Bodrum Motosiklet Kulübü), BODOSK (Bodrum Doğa Sporları Kulübü), BODASK (Bodrum Dağ Bisikleti Spor Kulübü) ile Mis gibi 1 Bodrum grubu ve çevre gönüllüleri katıldı. Pedasa Antik Kent giriş kapısından başlayarak Cennet Koyu’na kadar uzanan dağ yolu, motosiklet, bisiklet kulüpleri ve gönüllü vatandaşların katılımıyla temizlenirken, Bodrum Belediyesi Dalgıç Takımı da deniz dibi temizliğini gerçekleştirdi. Yaklaşık 3 saat süren temizlik etkinliğinde doğadan ve deniz dibinden 750 kilogram çöp atık toplandı. Cam şişeler, teneke kutular, lastik tekerlekler, metal atıklar, plastik atıklar ve diğer atıklar, Konacık Mahallesi’nde bulunan Bodrum Belediyesi 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne nakledildi.

BODRUM BAHARA HAZIRLANIYOR

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın talimatıyla daha önce yapılan bahar temizliğini tekrar başlattıklarını ifade eden Temizlik İşleri Müdürü Engin Doğan, çalışmayla ilgili şu bilgileri verdi “Sayın Başkanımız Ahmet Aras’ın talimatıyla Bodrum’da daha önceden yapılan bahar temizliğini bugün burada tekrar başlattık. Şu an bizimle beraber sporseverler, doğaseverler, bisiklet kulübümüz, motosiklet kulübümüz bu etkinliğe destek verdi. Biz, burada bir farkındalık etkinliği için bulunmaktayız. Şu an Pedasa Antik Kenti’ndeyiz. Buradan Göltürkbükü’ndeki Cennet Koyu’na kadar gideceğiz. Doğada olmaması gereken plastik, cam ve diğer atıkları toplayacağız. Önemli olan doğayı kirletmemek, çevremizi kirletmemek. Şu an burada bulunan doğaseverlere ve sporseverlere çok teşekkür ediyorum. Siz basın mensuplarına sesimizi duyurduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Bodrum bahara hazırlanıyor, Bodrum sezona hazırlanıyor. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.”

BODRUM BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

BİRİNCİSİNİ YAPMIŞTI, İKİNCİSİNİN SÖZÜNÜ VERDİ BİRİNCİSİNİ YAPMIŞTI, İKİNCİSİNİN SÖZÜNÜ VERDİ

Etkinliğe katılan Bodrum Motosiklet Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Güner, Bodrum’un güzel bir doğası olduğunu ve buna sahip çıkılması gerektiğini belirtirken, Bodrum Dağ Bisikleti Spor Kulübü Başkanı Ali Sonay ise turizm öncesinde bu tür etkinliklerin sürdürülebilir hale gelmesi için STK’ların, doğasever ve sportif kulüplerin birleşerek Bodrum’un her yerini temizlemek gayreti içerisinde olduklarını belirtti. Özellikle bu tür etkinliklerde ve çalışmalarda kulüplere ve STK’lere büyük destek veren Bodrum Belediyesi’ne ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a çok teşekkür etti. Temizliğe katılan kulüplerden biri olan Bodrum Doğa Sporları Kulübü Başkanı Burhan Yusuftaş, Bodrum Belediyesi’nin organizasyonunda düzenlenen çevre temizliği etkinliğinde insanların çok görmediği ama doğaseverlerin yoğun kullandığı alanların temizliğini Bodrum Belediyesi ile beraber yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Bultenler