BİRİNCİSİNİ YAPMIŞTI, İKİNCİSİNİN SÖZÜNÜ VERDİ BİRİNCİSİNİ YAPMIŞTI, İKİNCİSİNİN SÖZÜNÜ VERDİ

Muğla'nın Bodrum ilçesinde tespit edilen kaçak inşaatlardaki yıkımlar sürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un iki kez yaptığı incelemenin ardından hızlandırılan yıkım işlemleri, ilçenin birçok noktasında devam ediyor. Yıkımlar, bakanlık, Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Yapı Kontrol Birimi ekiplerinin gözetiminde, mal sahiplerince yürütülüyor.

BÖLGEDEKİ ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Çalışmalar, Gümbet, Yalıkavak, TürkbüküGündoğanGölköy ve Torba mahallelerinde tespit edilen, imara ve ruhsata aykırılıklar bulunduğu gerekçesiyle durdurulan projelerde gerçekleştiriliyor. İmara aykırı yapıların birçoğunun yıkımı, iş makineleri ve inşaat işçilerince yapıldı. Kalan diğer kaçak yapıların yıkımlarına ise hız kesmeden devam ediliyor. Moloz yığınları kamyonlarla alandan taşınırken, otel işçilerince de bölgede kıyı düzenleme çalışması yapılıyor.



BAKAN KURUM 2 AYDA 2 KEZ YERİNDE İNCELEDİ

Bölgede kötü görüntüye sebebiyet verdiği için vatandaşlar tarafından da yoğun şekilde eleştirilen yapıların, yıkım ve düzeltme işlemleri yapıldıkça yarattıkları kötü görüntünün kalktığı gözlemlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise ilk tespitinin ardından bölgedeki yıkım çalışmalarını yerinde inceleyerek, Bodrum'u iki ayda iki kez ziyaret etti ve çalışmaların takibini sürdürdü.

Kurum, kıyı ve koylardaki kaçak yapılaşmayla mücadele denetimlerinde Gökçebel, Gündoğan, Göltürkbükü ve Torba mevkilerinde imara aykırı olduğu belirlenen inşaatlara ilişkin yetkililerden bilgi almış, bazı projelerin inşaat faaliyetlerini sürdüren yetkililerle telefonda görüşmüş, yıkım işleminin daha hızlı ilerlemesi talimatı vermişti.