Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Konacık Mahallesi'nde 6 bin 500 metrekarelik bir alana 2017 yılında yapımına başlanan 150 yataklı yeni Bodrum Devlet Hastanesi iki yıl önce yapılan ikinci ihalenin ardından verilen sürede yine bitirilemedi.

HASTANENİN AÇILMASI BEKLENİRKEN JENERATÖRE HACİZ GELDİ

Bodrumlular hastanenin bitirilmesini beklerken İstanbul merkezli bir elektrik şirketinin 2020 yılından kalan 348 bin TL’lik alacağını tahsil etmek için İstanbul 4. İcra Dairesi aracılığı ile Bodrum 1. İcra Dairesi Müdürlüğü'ne talimat ile hastanenin jeneratörüne icra işlemi başlatarak haciz koydurduğu ortaya çıktı.

Perşembe günü gerçekleştirilen haciz işleminin ardından açılışı yapılamayan Devlet Hastanesi'nin jeneratörüne el konularak alacaklı firmanın lehine yediemine teslim edildiği ortaya çıktı.

HASTANENİN AÇILMASINI BEKLERKEN İCRA

Müteahhit firmanın bazı şirketlere olan borcu nedeniyle hastanedeki diğer malzemelerede haciz gelebileceğini belirten ve Avukat Azat Öztürk ile birlikte hastane önünde SÖZCÜ'ye özel açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Halil Karahan şunları söyledi:

“Bodrum halkı tam 5 yıldır hastanenin açılmasını bekliyor. 150 yatak ile projelendirilen hastane 5 yıl öncesine göre bugün açılsa dahi 5  yıl da artan nüfusa yanıt verebilecek kapasitede değil.

Biz yine de yeni hastanenin bir an önce hizmete girmesini beklerken hastaneye gelen icra ve haciz kararı ile şok olduk.

Şaka gibi önce inanmak istemedik ancak yaptığımız araştırmada İstanbul 4. İcra Dairesi'nin esastan aldığı kararın Bodrum 1. İcra Müdürlüğü tarafından uygulandığını ve haciz işleminin gerçekleştiğini öğrendik.”

BUNLARI SÖYLERKEN MUTLU DEĞİLİZ

Karahan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunca yıldır siyasetçiyim, böyle bir şey görmedim, duymadım, açılmayan bir hastanenin demirbaşına haciz konuluyor. Bunu da bize AKP yaşatıyor. Açılmayan devlet hastanesinin jeneratörü şu anda hacizli.

CUMHUR İTTİFAKI BODRUM ADAYINDAN SEFERBERLİK SÖZÜ CUMHUR İTTİFAKI BODRUM ADAYINDAN SEFERBERLİK SÖZÜ

Bu AK Parti iktidarının yönetim anlayışını gösteriyor. Aslında hastane 1 Ocak'ta açılacaktı ama bahane uydurdular yolları yapılmadı alt yapısı yapılmadı diye. Muğla Büyükşehir Belediyesi bunların hepsini yaptı bitirdi, ama hastane yine açılmadı. Klasik bir AKP hizmeti görüyoruz.

Herşeyi hastanenin inşaatını bile KPSS'ye benzettiler. Müteahhidin parası ödenmiyor, müteahhit alacaklılara ödemiyor, haciz geliyor. Bunları söylemek hiçbir Türk vatandaşını mutlu etmez ama gerçekler bunlar.

Bunları söylerken mutlu değiliz. Ancak bu olayın ardından aldığımız yeni duyumlarda bazı şirketlerinde hastanenin demirbaşlarına haciz koymak için sıraya girdiği”

BODRUM'UN MİLYARLARCA LİRALIK HAZİNE ARAZİLERİNİ SATTILAR

Bodrum'un milyarlarca liralık hazine arazilerinin özelleştirilerek satıldığını belirten Karahan, “Bodrum'un bütün kamu alanlarını sattılar. Peki bu paralar nereye gitti. 42 milyon TL’lik bir hastaneyi bitiremediler. Satılan onlarca arsanın birisinin parasıyla bu hastane biterdi” diyerek açıklamasını tamamladı.

PROJEDE NELER VARDI?

Nisan- Mayıs 2022 aylarında hizmete girmesi beklenen hastanenin  58 Milyon TL. ye mal olacağı açıklanmıştı. 6500 metrekarelik bir alana inşaa edilen hastanede 60 poliklinik odası, 23 yataklı yoğun erişkin bakım ünitesi, 13 çocuk yoğun bakım ünitesi, 7 ameliyathane odası var. 300 arabalık açık, 30 arabalık kapalı, 6 Kemoterapi bölümü, 11 adet diyaliz bölümünün bulunacağı belirtildi.

Kaynak: Sozcu