Bodrum Mandalinası üreticisine destek olmak ve markalaşmış Bodrum mandalinasını yurt genelinde tüketiciyle buluşturmak amacıyla Migros Tic. A.Ş. ile imzalanan protokol kapsamında 100 ton Bodrum Mandalinası kurumsal marketlerde yerini alıyor.

“MANDALİNA BAHÇELERİNİN BETONLAŞMAYA YENİK DÜŞMEMESİ İÇİN MÜCADELE VERDİK”

Hasadına aralık ayında başlanan, Bodrum mandalinası için Bodrum Belediyesi, Bodrum TARKO ve Bodrum Turunçgil Üreticileri Birliği işbirliği ile başlatılan girişimler ile ilgili olarak Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yapılan protokol ile hem Bodrum’un yerel değeri mandalina üreticilerinin desteklendiğini hem de kokusu ve aroması ile eşsiz Bodrum Mandalinasının tüm ülkeye önemine değinerek şunları söyledi:

“Uzunca bir dönem, halkımızın önemli gelir kapısı olan mandalina bahçelerinin betonlaşmaya yenik düşmemesi, ürünlerinin hak ettiği değeri bulamadan dökülüp çürümemesi için mücadele ettik, etmeye de devam edeceğiz. Bodrum Mandalinasının katma değerini arttıran diğer ürünlerin tanıtılarak daha geniş kitlelere ulaşması için üreticilerimizle işbirliği içinde çalışıyoruz. Yerel değerlerimizin korunması ve üreticilerimizin desteklenmesi için Bodrum TARKO ile çalışmalarımız devam edecek.”

“ÜRETİCİLERİMİZİN ZARAR ETME KORKUSU YAŞAMASINI İSTEMİYORUZ”

Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

BODRUM’DA YABAN DOMUZU FACİASI: YARALILAR VAR BODRUM’DA YABAN DOMUZU FACİASI: YARALILAR VAR

“Bodrum Mandalinasının hak ettiği değeri görmesi ve reyonlarda yerel ürünlerin ön plana çıkarılmasına yönelik çalışmalarımız meyvesini vermeye başladı. Yerel değerlerin ön plana çıkması ve Bodrum Mandalinası gibi coğrafi işareti de olan ürünlerin tüm Türkiye ile buluşmasını hedefledik. 100 tonluk bir sevkiyat planlıyoruz. İlk aşamada Bodrum TARKO ve ürünlerin temininde Bodrum Turunçgil Üreticileri Birliği işbirliğiyle 20 tonluk bir sevkiyat gerçekleştirdik. Ürünlerin bir kısmı da katma değeri yüksek olan Bodrum Mandalina Gazozu üretimi için yönlendirildi. Bodrum Mandalinası üreten üreticilerimizin ürünlerinin dalında kalma ve zarar etme korkusu yaşamasını istemiyoruz, Bodrum Belediyesi olarak, dalında tarlada kalan her türlü ürüne talibiz. Üreticimize  desteklerimiz ve çalışmalarız bu yönde devam edecek.” dedi.

Kaynak: Bultenler