Dere yataklarının tıkanarak cadde ve sokaklara yönelen sel suları nedeniyle çamurlu sularla dolan ev ve iş yerlerine bu sabahtan itibaren belediye ekipleri vatandaşlarla birlikte müdahale etmeye başladı. Bodrum’da yaklaşık 36 saat süren sağanak yağışın faturası ağır oldu. Özellikle Yalıkavak, Turgutreis, Bitez mahallelerinde taşan ve tıkanan derelerden yön değiştirerek cadde ve sokaklara taşan çamurlu sel suları 50’si işyeri olmak üzere 300’e yakın evide sular altında bıraktı. Dün akşam ve bu sabah erken saatlerden itibaren evleri ve işyerleri çamurlu sel suları altında kalan vatandaşlara Bodrum Belediyesi’nin itfaiye ve zabıta ekipleri yardıma koştu. İş makinaları kapanan derelerin yolunu açtı, cadde ve sokaklar temizlenirken çamurlu sular altında olan ev ve işyerleride temizlenmeye başlandı.

KIZILIAĞAÇ 25 YILDIR YARDIM BEKLİYOR

Kızılağaç’ta yaşayan turizmci Mustafa Kayahan ise ana cadde çektiği sel suları videosu ile isyanını diye getirdi. Kayahan “Kızılağaç mahallesi Bodrum’a sadece 4 km uzaklıkta ve tam 25 yıldır alt yapı bekliyor, evler tarlalar bağlar bahçeler su altında ve vatandaş evine giremediği gibi girenlerde dışarı çıkamıyor, tam 25 yıldır alt yapı bekliyoruz. Ayrıca bu yoldan 5 yıldızlı otellere turistler taşınıyor, yazık günahtır vatandaşa bunu yaşatmak, siyasiler her seçimde gelip yapacaz edecez diye oy istiyorlar” dedi.



YÜZLERCE YAZLIK SU ALTINDA

Yalıkavak’ta yaşayan evli ve iki çocuk babası 45 yaşındaki Ercüment Yaka “Dere yataklarında yeterli temizlik yapılmadığı gibi çöp ve atıklarla dolu. Sel suları gidecek yer bulamayınca ev ve işyerleri sular altında kaldı. Ayrıca onlarca yazlık kapalı olduğu için şu anda o evlere müdahale yapılamıyor, yazlıkçıların kapatıp gittiği evlerde sular altında, esnaf  ve vatandaş, çamurlu sel sularının verdiği zarardan kurtulmaya çalışıyor” dedi.

ZARAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın talimatıyla taşkın bölgesinde yoğun çalışmalara başlandı. Yalıkavak Pazaryeri üzerindeki dere yatağının, atılan bahçe atıkları ve çöp nedeniyle tıkandığını belirleyen ekipler, iş makineleriyle derede temizlik yaptı. Dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle, Yalıkavak’taki iki iş merkezinde bulunan dükkanları su bastı. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta birimlerinden 45 kişilik bir ekip, vidanjör, arazözler ve büyük süpürge araçları ile bölgeye hareket etti. Muğla Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin de destek verdiği müdahale çalışmalarında ilk olarak tıkanan dere yatağı temizlendi. Su akışının sağlanmasının ardından, müdahale çarşı merkezinde sürdürüldü. Yaklaşık 30 işyerinden pompalar ile suyun tahliyesine başlandı. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de dükkanların dezenfekte edilerek temizlenmesi için esnafla birlikte çalışma başlattı. Zabıta ekipleri hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

FIRTINA HANGİ SAATLERDE ETKİLİ OLACAK? FIRTINA HANGİ SAATLERDE ETKİLİ OLACAK?