Turizm sezonu açıldı, koronavirüste normalleşme sürecinde tatilciler sahillere akın etti. Bodrum'da bir şezlong bin TL'ye kiralandı. Beach'lerdeki fiyatlar, restoranlara da sıçradı. 1.5 porsiyon döner 370 tl'ye satıldı. Turizm cenneti Bodrum'daki hesap, bu yıl isyan ettiren bir noktaya ulaştı. Geçtiğimiz haftalarda gözde tatil beldesi Türkbükü'nde hizmet veren lüks bir otel, iki şezlongun günlük fiyatının bin lira olduğunu açıklamıştı.

Tatillerini ucuza getirmek isteyen ünlüler, otellerle indirim görüşmeleri yaptı. Beach'lerdeki şaşırtan pahalılık son olarak restoranlara da sıçradı. Geçen sene lahmacunun 70, ayranın ise 30 liradan satıldığı Bodrum'daki bir işletmenin adisyona yazdığı rakamlar, ağızları açıkta bıraktı.

BODRUM’A TATİLCİ AKINI! UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU BODRUM’A TATİLCİ AKINI! UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

İşte ünlü mekandaki yiyecek ve içeceklerin fiyatları: Kola 61 TL, 1.5 döner 370 TL, kuşbaşı pide 184 TL, Türk kahvesi 54 TL.

Ailece Bodrum’daki ünlü bir beach’e giden bir vatandaş gelen hesabı görünce "Bir tabak dönere 370, bir fincan kahveye 54 lira yazdılar. Beş kişi 2.500 lira hesap ödedik, insaf!" sözleriyle isyan etti.