BAŞKAN, ATALIK TOHUMA NASIL SAHİP ÇIKTIKLARINI ANLATTI BAŞKAN, ATALIK TOHUMA NASIL SAHİP ÇIKTIKLARINI ANLATTI

Muğla'nın Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, muhtarların özellikle kaçak yapılarla ilgili olarak belediyeyle sürekli iletişim halinde olmalarını, her muhtarın kendi bölgesindeki kontrolsüz ve yasalara aykırı yapılaşma girişimlerini belediyeye bildirmesini istedi.

BODRUM'DA "MAHALLE MECLİSLERİ" KURULACAK

Bodrum'da mahalle muhtarlarıyla birlikte Bodrum Belediyesi'nin her ay gerçekleştirdiği toplantının sonuncusu Bodrum Deniz Ticaret Odası (BDTO) Konferans Salonu'nda yapıldı. Gerçekleştirilen toplantıda, Bodrum Kent Konseyi 'Mahalle Meclisleri' kurulması ve bu meclislerin amacıyla ilgili bir sunum yaptı. Sunumun arından konuşma yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 1 Nisan-20 Eylül tarihleri arasında Belediye'nin gerçekleştirmiş olduğu faaliyetler hakkında muhtarlara bilgi verdi.



232 DEFA MUHTARLAR ZİYARET EDİLDİ

Toplantıda konuşan Başkan Aras, "Yeni dönemde kurulan Muhtarlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, muhtarları 232 defa ziyaret etti. Bugüne kadar da 8 mahallemizde toplantı yaptık ve bu toplantılarımız devam edecek. Mahalle toplantılarımız ile vatandaşlarımıza bire bir dokunarak talep ve şikayetlerini dinliyoruz. Acil konuları en kısa sürede gideriyor, diğer konuları belli bir programa koyuyoruz" dedi.

MUHTARLAR KENDİ MAHALLELERİNDEKİ KAÇAK YAPILARI BİLDİRMELİ

Muhtarlardan 1 Nisan-20 Eylül arası 1432 talep ve şikayet alındığını belirten Başkan Aras, bunların ilgili birim müdürlüklerine, kurum ve kuruluşlara iletildiğini ve takip edildiğini söyledi. Başkan Aras, Bodrum'un farklı mahallelerinde başlatılan projeler hakkında da bilgi verdi. Bodrum'daki vahşi ve imara aykırı yapılaşmayla mücadelenin aralıksız sürüdüğünü belirten Başkan Aras, muhtarlara büyük görev düştüğünü belirterek, her muhtarın kendi bölgesindeki kontrolsüz ve yasalara aykırı yapılaşma girişimlerini belediyeye bildirmesini istedi.