KİRALIK VİLLA FİYATLARI GÜNLÜK 1 MİLYON LİRAYI BULDU KİRALIK VİLLA FİYATLARI GÜNLÜK 1 MİLYON LİRAYI BULDU

Şoförün çalışma izin belgesi Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edilmesi üzerine bu gün Devrimci Yapı, İnşaat ve yol İşçileri Sendikası Muğla Temsilcisi Güney Şirin Sözcü’ye açıklamalarda bulundu.

Şirin, özellikle kış aylarında Anadolu’nun birçok ilinden inşaat sektöründe çalışmak için Bodrum’a gelen işçilerin benzer sıkıntılarla her yıl karşılaştıklarını ve ulaşım zorluğu çektiklerini belirterek “Bir dolmuş şoförünün inşaat işçisi arkadaşımızı kıyafetinin kirli olması gerekçesiyle araca almak istememesi ve koltuğa oturmasına engel olmaya çalışması kabul edilemez.

Bu yaşanan olumsuzluk ilk değildir. Yıllardır her inşaat işçisinin başına defalarca gelmiştir, gelmektedir. Bu görüntüleri çekerek olayın kamuoyu tarafından duyulmasına ve inşaat işçisi arkadaşımızla dayanışma gösteren duyarlı yurttaşlarımıza da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Şirin konuşmasının devamında ise “Akşam iş dönüşü yağmurda, soğukta inşaat işçisi olduğu için durmayan araç şoförlerini sıkça görmekteyiz. Yaşanan bu haksızlığı ve insana yakışmayan olayı kınıyor, tekrarlarının yaşanmaması için Büyükşehir Belediyesi ve şoförler odasının gerekli çalışmaları yapmasını istiyoruz. Araç şoförlerini daha duyarlı davranmaya, empati yapmaya davet ediyoruz. Tüm inşaat işçilerine buradan çağrı yapıyoruz. Örgütlemekten, bir araya gelmekten başka şansımız yok” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü