Dereköy Mahallesi'ndeki makilik ve otluk alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait bir helikopter ve arazöz ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum İtfaiye Grup Amirliğine bağlı itfaiye ekiplerince müdahale edildi. Kuvvetli rüzgar nedeniyle yerleşim yerlerini de tehdit eden yangın yoğun uğraşlar sonucu söndürüldü.

MANDALİNCİ'DEN ELEŞTİRİLERE SERT YANIT: BAZILARI GİBİ İMARDA BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKMEDİM MANDALİNCİ'DEN ELEŞTİRİLERE SERT YANIT: BAZILARI GİBİ İMARDA BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKMEDİM

Bölgedeki bazı ev sahipleri de bahçe hortumları ve kovalarla kuru otları ıslatarak söndürme çalışmalarına destek verdi. Yangında, 15 hektarlık makilik ve tarımsal alanın zarar gördüğü öğrenildi. Bölgede incelemelerde bulunan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, gazetecilere yaptığı açıklamada, yanan alanın genelde makilik ve otluk olduğunu, bölgede incelemelerin sürdüğünü ifade etti.

İtfaiye ekiplerince bölgede soğutma çalışması başlatıldı. Öte yandan yanan alan, drone kamerasının görüntülerine de yansıdı.

AA