Muğla'nın Bodrum ilçesinde, kanser hastalığı nedeniyle yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Neslican Tay'ın heykeli dikildi.

Kanser hastası olmasına rağmen bunu umursamayan ve milyonlarca kanser hastasına moral olmayı başaran Neslican Tay, 2 ay önce vefat etmişti.

Erken yaşta hayata veda eden Tay, son mesajında "Hayatınızı sevin. Kendinizi sevin. Bedeninizi sevin. Ruhunuz başka bir bedende bulunmayacak. Saçlarınızı, boyunuzu, kilonuzu sevin. Benim için sol bacağınızı da sevin." ifadelerini kullanmıştı. Neslican Tay, vasiyeti gereği daha önce kanser nedeniyle kesilen bacağının gömüldüğü yerde toprağa verilmişti.

Bodrum Metalart Sanat Atölyesi sanatçıları Mustafa, Kadir ve Mehmet İşeri kardeşler tarafından Neslican Tay'ın heykeli yapıldı ve Bodrum Belediyesi'ne hediye edildi.

Çelikten yapılan heykel, belediye bahçesine yerleştirildi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, çalışmalarından dolayı sanatçılara teşekkür etti.

Neslican Tay'ın umut ve azim dolu yaşam mücadelesinin milyonlarca insana ve özellikle de kanser hastalarına ilham olduğunu belirten Aras, "Anısıyla hayata tutunan her can için minnettar olacağız, onu asla unutmayacağız." sözlerini kaydetti.

NESLİCAN TAY KİMDİR?

Neslican Tay, 1998 senesinde Bursa'da doğdu. Hem ilkokul hem de lise öğrenimini Rize’de tamamlayan Tay, üniversite sınavına girmeye 2 hafta kala kanser hastalığına yakalandığını öğrendi. Neslican, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde mimarlık okumak istediğinden puanı iyi olmasına rağmen hedefindeki okulu kazanabilmek için tekrar üniversiteye hazırlandı.Kanser tedavisi görmeye başladığı için bir süre eğitimini yarıda kesmek mecburiyetinde kalsa da yeniden üniversite sınavına gireren Tay, Bahçeşehir Üniversitesi'nde Psikoloji bölümüne yerleşmeye hak kazandı. 20 Eylül 2019 günü ise dördüncü kez yakalandığı kanser nedeniyle hayatını kaybetti.

3 KEZ YENDİĞİ KANSERE 4. KEZ YAKALANMIŞTI 3 KEZ YENDİĞİ KANSERE 4. KEZ YAKALANMIŞTI