Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü öğretmenlere yönelik olarak Muğla'nın Bodrum ilçesinde "Müze Eğitimi Sertifika Programı" tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.

Türkiye’nin 81 ilinden gelen 90 öğretmene alanında uzman 10 akademisyen tarafından verilecek müze eğitimi, Bodrum Su altı Arkeoloji Müzesinde 5 gün sürecek.

MUĞLA İLÇESİNDE BAYRAM SONRASI ATIK REKORU MUĞLA İLÇESİNDE BAYRAM SONRASI ATIK REKORU

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitimde Psikolojik Hizmetler (EPH) Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Müge Artar’ın konuşması ile başlayan program, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'nin kürsüye geçmesiyle devam etti. Töre, "Müzeleri, sadece gezilecek yer olarak görmemeli. Müzeler aynı zamanda, öğrencilerimizin görerek yaşayarak öğrenmelerine olanak sağlayan, okul dışı öğrenme ortamları arasında ilk sırada. Öğretmenlerimiz almış oldukları bu eğitim sayesinde, hem kendilerini geliştirme imkânı bulacaklar hem de öğrencilerimize milli tarih bilincini müzelerin otantik ortamlarında daha somut ve kalıcı olarak kazandırabilecekler" dedi.

Müze Eğitimi Sertifikası programı ile öğretmenlerin müzeleri eğitim ortamı olarak kullanmaları ve çocukların sınıf içi öğrenmelerini daha gerçekçi öğrenme ortamlarına taşıyarak farkındalık, bilinç ve beceriye ilişkin kazanımların birleştirilmesi hedefleniyor. Program kapsamında başta tarih eğitimi olmak üzere diğer derslerin kazanımları, müzelerin tarihsel ve arkeolojik ikliminde öğrencilere aktarılması amaçlanıyor.