BAŞKAN, ATALIK TOHUMA NASIL SAHİP ÇIKTIKLARINI ANLATTI BAŞKAN, ATALIK TOHUMA NASIL SAHİP ÇIKTIKLARINI ANLATTI

Bodrum Yalıkavak ilçesi içerisinde Geriş Mahallesi sınırları içerisindeki Rüzgar Elektrik Santrali (RES) projesiyle ilgili olarak iki ayrı bilirkişi heyeti bugün incelemelerde bulundu. Bölgeye gidip incelemelerde bulunan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Res projesiyle ilgili olarak sivil inisiyatifler önemli bir çalışma başlattı. Bizler de sonuna kadar onların yanındayız." sözlerini kaydetti. 

Geriş Mahallesi  Rüzgar Elektrik Santraliyle ilgili olarak bugün bölgeye giden bilirkişi heyetleri hem imar açısından hem de Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) açısından incelemeler yaptı. Keşif çalışmaları öncesinde bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile acele kamulaştırma davası açan arazi sahipleri bölgeye gitti. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da CHP İlçe Başkanı Halil Karahan Belediye Başkan Yardımcıları Turgay Kaya, Önder Batmaz, Emel Çakaloğlu ve bazı meclis üyeleriyle birlikte RES tribünlerinin kurulduğu Geriş'te bölgesel değerlendirmelerde bulundular. 

Muğla İkinci İdare mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma inşa edilen yapıların yıkımı kararı verilen RES kontrol binasının önünde toplanan grup, bilirkişi incelemesi öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.  Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, mahkeme kararını hatırlatarak, "Yıkım kararları alınmış bir yapı ancak biz ancak biz enerji kesilmediği için mahkeme kararını uygulayamaz hale gelmişiz. İlgili kuruma yazıyoruz, cevap alamıyoruz. Ama hiçbir zaman peşini bırakmıyoruz, mücadelemize devm ediyoruz" dedi.