Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ziyaretlerinden dolayı heyete teşekkür ederken, 2022 yılında Bodrum’a gelecek cruise turları ve turizme etkileri hakkında görüşme yaparak bilgi aldı. Başkan Kocadon “Bodrum turizminde cruise gemilerinin önemi son yıllarda artarak devam ediyor. Özellikle Bodrum çarşısının eski kalabalık dönemlerine dönmesi adına bu görüşmeyi çok önemsiyoruz. Bodrum elindeki pek çok alternatifi olan bir turizm kenti. Doğru planlama ve çalışmalarla bu çıtayı yukarıya çıkarmalıyız.” diyerek ikili görüşmelerde TUI yöneticilerinin taleplerini dinledi.

TUI heyeti İzmir ve Bodrum limanları başta olmak üzere üzere İstanbul, Kuşadası, İzmir, Marmaris limanlarındaki diğer gemilerinin operasyonunu geliştirmek için Oda ile görüştüklerini belirterek, başta yollar ve çevre düzenlemelerinin sezon öncesi tadilat ve çalışmalarının en hızlı şekilde tamamlanarak, işletmelerin sezon öncesi açılmasını talep etti. Bodrum’u önemseyip, öncelikli tercih etme sebeplerinin Bodrum’un gemi turizminde parlayan bir popülerlik kazanması olduğunu belirttiler. 2023 Nisan ayına kadar Türkiye’ye gelecek olan gemi seferlerinin 97 adet olacağını, Bodrum’a da bu gemilerden 41 tanesi geceleme yaparak geleceğinin altını çizdiler.

Bodrum’a gelecek olan gemilerin sayısının artırılması amacıyla BODTO’daki görüşmelerin ardından heyet Bodrum yarımadasını gezerek çalışmalarına devam etti.

BAŞKAN, ATALIK TOHUMA NASIL SAHİP ÇIKTIKLARINI ANLATTI BAŞKAN, ATALIK TOHUMA NASIL SAHİP ÇIKTIKLARINI ANLATTI

Kaynak: Bultenler

.