FAS DALAMAN'A CHARTER UÇUŞLAR YAPMAYA HAZIRLANIYOR! FAS DALAMAN'A CHARTER UÇUŞLAR YAPMAYA HAZIRLANIYOR!

USÜLSÜZLÜK YAPILMIŞTI

Muğla’yı sarsan Boynuzbükü Yat Mola Gazinosu ihalesindeki usulsüzlük 2020 tarihinde yaşanmıştı. Göcek koyları arasında gösterilen Boynuzbükü Yat Mola Gazinosu, Orman Genel Müdürlüğü tarafından 10 yıllığına yıllık 250.000TL +KDV bedel ile Dalaman Belediyesi'ne kiralanmıştı. Dalaman Belediyesi ise yüksek getirisi sebebiyle odak noktasında olan koyu, esas teklif usulü olan "kapalı teklif usulü" yerine "pazarlık usulü"yle sadece 25.000TL farkla yani yıllık 275.000TL +KDV bedelle şahsa kiralanmıştı.

YARGIYA TAŞINMIŞTI

Dalaman Belediyesi tarafından, kamuoyuyla herhangi bir bilgi paylaşımı yapılmadan ihalenin şahsa pazarlık pazarlık usulüyle verilmesi mahkemeye taşınmıştı. Yargı kararı iptal etmişti. Bölgemizde, olayı başından sonuna kadar sadece Haber48 takip etmiş, gelişmeleri kamuoyuna aktarmıştı.

YENİ İHALE HAZIRLIĞI BAŞLADI

Edindiğimiz bilgiye göre, Boynuzbükü Yat Mola Gazinosu işletmesi için yine ihaleye çıkılacak. Orman İşletme Müdürlüğü’nde bunun hazırlığı başladı. Bu kapsamda ilk adımlar atıldı. Haber48 de aynı usulsüzlüklerin tekrarlamaması ve ihalenin kuralına göre yapılması için, kamuoyu adına süreci yakından takip ediyor olacak.

Kaynak: Haber merkezi