Muğla’nın 23 bin 410 nüfuslu Ula ilçesinde, kayıtlara göre yaklaşık 6 bin bisiklet bulunuyor. Ulaşımın büyük oranda bisikletle sağlandığı ilçede bisiklet ruhsatı, plakası ve hatta bisiklet ehliyetine sahip kişiler var.

6 BİN BİSİKLET VAR

Kayıtlara göre ilçede 6 bin bisiklet bulunuyor. 7’den 70’e tüm vatandaşların günlük hayatının bir parçası haline gelen bisiklet; okula giden öğrenciler, pazara çıkan ev hanımları, işe giden memur, esnaf ve camiye giden yaşlılar tarafından kullanılıyor. İlçede bisiklet ruhsatına, plakasına ve hatta ehliyetine sahip kişiler dahi bulunuyor.

HER KÖŞEDE BİR BİSİKLET TAMİRCİSİ

HEM DİKTİLER HEM HASAT ETTİLER HEM DİKTİLER HEM HASAT ETTİLER

Ula ilçesinde 23 yıllık bisiklet tamirciliği yapan Kenan Soy” Burada daha önce babam çalışıyordu. Babamdan sonra biz devir aldık 23 yıldır bisiklet tamirciliği yapıyorum daha öncesinde Yatağan Kömür işletmesinde çalışıyordum oradan ayrıldıktan sonra baba mesleğini aldım. Burada da 23 senedir bisiklet ve motor tamirciliği yapıyorum. Burada bir evde kaç kişi yaşıyor ise o kadar bisiklet vardır. Herkesin kendisine ait bisikleti vardır. Burada yaklaşık 6 bin tane bisiklet vardır. Eskilerden benim babamın ehliyeti vardı, bisiklette plaka dahi vardı onları biz hatıra olarak saklıyoruz ”dedi.