İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Adliyesi'ni ziyaret ederek basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasında Yerlikaya'nın yanında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da yer aldı.

GBT SIRASINDA TERÖRİST POLİSE BİBER GAZI SIKARAK ATEŞ ETMİŞ

MUĞLA DAHİL 8 İLDE OPERASYON! SUÇ MAKİNESİ GİBİ… MUĞLA DAHİL 8 İLDE OPERASYON! SUÇ MAKİNESİ GİBİ…

Bakan Yerlikaya, teröristlerin metrobüsten indikten sonra üst geçitte görevli polis memurları tarafından GBT yapmak için durdurulduklarını söyleyerek "Kadın terörist önce biber gazı sıkmış ardından da silahla ateş etmeye başlamıştır. Buradaki bir polisimiz maalesef yaralanmıştır. Teröristler Çağlayan Adliyesi C blok istikametine doğru koşmuş. Burada çıkan çatışmada her iki terörist de kahraman polislerimizce etkisiz hale getirilmiştir.

Bir vatandaşımız teröristlerin açmış olduğu ateşle maalesef tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmiştir. 3 polis memurumuz, 3 vatandaşımız yaralandı. Tedavileri devam ediyor. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralı polislerimize ve vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

GÖZALTI SAYISI 40'A YÜKSELDİ

Yerlikaya, saldırı sonrası 25 adrese operasyon düzenlendiğini belirterek, "40 şahıs gözaltına alındı ve operasyonlarımız devam ediyor. 22 Haziran 2023'ten itibaren 335 sol terör örgütlerine operasyon düzenlenmiştir. 269 DHKP/C terörist gözaltına alınmıştır. Bunlardan 30'u tutuklu, 137 adli kontrol, 6'sı ise etkisiz hale getirilmiştir. Bakanımızın şahsında çalışan tüm arkadaşlarımızı milletimizin emrinde olan bütün arkadaşlarımızın geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum." dedi.