Dün Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı Pazarlı ve Ilgardere köylerinde çıkan orman yangını yoğun fırtına sebebi ile uzun süre söndürülemedi.

MÜŞTERİLERİNE ÇİLEK SATARKEN ÖLDÜRÜLDÜ MÜŞTERİLERİNE ÇİLEK SATARKEN ÖLDÜRÜLDÜ

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve çevre il ve ilçelerden gelen itfaiye ekiplerince yoğun çabası ve akşam saatlerinde etkili olan yağmur dolayısı ile yangın kontrol altına alındı.

Gelibolu'un Ilgardere köyü yakınlarında, bugün saat 14.30 sıralarında orman yangını çıktı. Alevler rüzgarın de etkisiyle kısa sürede yayıldı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, yangına karadan ve havadan müdahale ediyor.

KÖY, TEDBİR AMACIYLA BOŞALTILDI

Rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük çekilirken, alevlerin ilerlediği Gelibolu'ya 18 kilometre mesafedeki Pazarlı köyü tedbir amacıyla boşaltıldı.

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, orman yangın çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, alevlere karadan ve havadan müdahale ediyor. Rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük çekilirken, alevlerin ilerlediği Gelibolu'ya 18 kilometre mesafedeki Pazarlı köyü tedbir amacıyla boşaltıldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde orman yangınının devam ettiği bölgeye gidiyor.