CHP genel merkezinin Muğla’nın nabzını tutmak için 20 Mart tarihinde bir anket yaptırdığı öğrenilmişti. Bu anketin sonuçlarını Haber48 olarak ‘CHP’nin Muğla’da Anket Paniği’ başlığıyla okurlarına duyurmuştuk. Haberimizde, “Anket sonucuna göre, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde makas, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Aydın Ayaydın lehine daralıyor. Muğla Büyükşehri yıllardır banko kazanan CHP’yi kaybetme korkusu sardığı kaydediliyor.” ifadelerini kullanmıştık.

EVREN TEZCAN HATASI

MUĞLA İLÇESİNDEN DÜNYAYA 2 ÜRÜN! İŞTE O ÜLKELER MUĞLA İLÇESİNDEN DÜNYAYA 2 ÜRÜN! İŞTE O ÜLKELER

Ayrıca, “Ortaca’da, Ortaca Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Alim Uzundemir’in halkta büyük karşılık bulması, arayı sürekli açması, CHP’nin Ortaca adayı Evren Tezcan’ın hayal kırıklığı oluşturması parti genel merkezinde tarafından yakından takip ediliyor. Muğla’ya gelecek olan Özgür Özel’in özellikle Ortaca’yı ziyaret edeceği, tabandaki paniğin önüne geçmeye çalışacağı, seçime birkaç gün kala bir toparlanma sağlamayı hedeflediği ifade ediliyor.” değerlendirmesinde bulunmuştuk.

TOPLAMA KALABALIKTA YETERLİ OLMADI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ortaca’daki tabloyu gördüğü için bugün ki Muğla ziyaretinde Ortaca’ya ayrı bir önem verdi. İlçede bir miting yaptı. Ortaca Giysi Pazaryeri’ndeki miting sönük geçti. Fethiye, Dalaman ve Köyceğiz’den gelenler de alanı doldurmaya yetmedi. Ortaca’da umduğunu bulayan Özel, konuşmasında Ortaca’da yaptıkları hataları kabul ederek, “Geçen seçimde kendi hatalarımız yüzünden kaybettiğimiz ve beş yıldır içimizi sızlatan Ortaca’dayım.” ifadelerini kullandı.