31 Mart 2024 yerel seçimleri yaklaştıkça aday belirleme sürecinde açıklamalar sürüyor. Partilerin, adaylarını duyurduğu il ve ilçeler belli olurken henüz açıklanmayan adaylar ise merak ediliyor.

CHP'de Özgür Özel dönemiyle birlikte umutla bakılan ön seçim aşaması gün geçtikçe yerini soru işaretlerine bırakmaya başladı. CHP Muğla İl Başkanı Av. Zekican Balcı 1 ay önce ön seçim vurgusunu yaparken şimdilerde bu konudaki sessizliğiyle dikkat çekiyor.

CHP MUĞLA BÜYÜKŞEHİR ADAYINI NASIL BELİRLEYECEK?

CHP'li Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Gürün'ün tekrar aday olmayacağını açıklamasıyla partinin buradaki adayını nasıl belirleyeceği merak ediliyor. 

CHP İl Başkanı Zekican Balcı'nın ön seçim vurgusuna karşın parti merkezinin Muğla Büyükşehir Belediyesi için anket çalışmasını öne alması sürpriz gelişme olarak karşılandı.

O SÖZLERİ SÖYLEDİ AMA...

Balcı, bundan bir ay önce katıldığı bir internet televizyonu programında 81 il başkanıyla birlikte CHP lideri Özgür Özel ile toplantı yaptıklarını ve parti teşkilatı ve halkın istediği adaylarla seçime katılacaklarını söylemişti.

Balcı'nın, “Kongrede ne söz verdiysem konuşmamın arkasındayım. Sandıktan çıkamayan aday adaylarımızın da partimiz için çalışacaklarına eminim. 31 Mart’ta yapılacak seçimler, tarihin en önemli yerel seçimi olacak. Biz bu başarıyı elde etmek zorundayız. Hata yapma lüksümüz yok. CHP Muğla örgütü, tüm ailesi ile bu seçimlere hazırdır.” ifadelerini kullanmasına karşın partisi tarafından ön seçimin uygulanmaması kararına sessizliği tartışmaları da beraberinde getirdi.