3 SİVİL İLE 1 KOMİSER DAHA GÖZALTINA ALINDI 3 SİVİL İLE 1 KOMİSER DAHA GÖZALTINA ALINDI

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday belirleme çalışmaları son hızla devam ediyor. Bugün toplanan Parti Meclisi Toplantısı’nda Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın ve Muğla İlçelerinde açıklanmayan Seydikemer, Fethiye, Marmaris, Datça, Bodrum ve Menteşe Belediye Başkan Adayları’nın açıklanması bekleniyordu.

CHP'DEN 10 İSİM BAŞVURDU

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için 10 isim başvurmuştu. Bu isimleri arasında kimi zaman Burak Erbay, kimi zaman Nurettin Demir, kimi zaman ise Süleyman Girgin isimleri ön plana çıkmıştı. Son günlerde ise Ahmet Aras ve Muğla Milletvekili Cumhur Uzun’un imside adaylık için anılmaya başlamıştı.  Alınan son bilgilere göre MYK’ dan çıkan karar Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras’ın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak belirlendiği yönünde. MYK’nın belirlediği Ahmet Aras ismi devam eden PM’de oylandıktan sonra kabul edilirse açıklanacak. İlçe belediye başkan adaylarının ise önümüzde ki hafta yapılacak olan Parti Meclisi Toplantısı’nda belirleneceği ifade edildi.

Ahmet Aras’ın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak MYK Toplantısı’nda isminin çıktığı devam eden Parti Meclisi sonrasında resmi olarak açıklanacağı ifade ediliyor.

RESMİ AÇIKLAMA GELECEK

AK Parti’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Aydın Ayaydın’ı açıklamasından sonra Muğla’da İyi Parti ve CHP adayları merakla beklenmeye başladı. CHP’de her Parti Meclisi Toplantısı öncesi bu toplantıda adaylar açıklanacak heyecanı yaşansa da toplantı sonrasında Muğla Büyükşehir ile Seydikemer, Fethiye, Marmaris, Datça, Bodrum ve Menteşe Belediye Başkan Adayları’nın ismi açıklanmayınca hayal kırıklığı yaşanıyordu. CHP Muğla Teşkilatı’nda bu Parti Meclisi Toplantısı sonrasında Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı’nın açıklanacağı ama açıklanmayan ilçelerin haftaya kaldığı ifade ediliyor. Belediye başkan adayı açıklanmayan ilçelerde telefon yolu ile anketlerin devam ettiği ve hafta sonu süreci öğrenilirken anket sonucunda çıkan ismin önümüzdeki hafta yapılacak olan Parti Meclisi Toplantısı’nda açıklanacağı belirtiliyor.

Sona eren CHP MYK’sında Muğla Büyükşehir Belediyesi: Ahmet Aras, Antalya Büyükşehir Belediyesi: Muhittin Böcek, İstanbul Şişli: Emrah Şahan, İstanbul Ataşehir: Onursal Adıgüzel, İstanbul Beşiktaş: Rıza Akpolat, İstanbul Beylikdüzü: Mehmet Murat Çalık, İstanbul Kartal: Gökhan Yüksel, İstanbul Maltepe: Esin Köymen, İstanbul Küçükçekmece: Kemal Çebi, İstanbul Büyükçekmece: Hasan Akgün, İstanbul Bahçelievler: Gülizar Emecan, İstanbul Sultangazi: Ferhat Epözdemir, Balıkesir Ayvalık: Mesut Ergin, Ankara Çankaya: Hüseyin Can Güner isimlerinin aday olarakkabul edildiği ve devam eden Parti Meclisi’nde oylanarak karara bağlanacağı ifade diliyor.