Geçtiğimiz hafta 27 Aralık tarihinde yapılacak olan Parti Meclisi Toplantısı 22 ve 23 Aralık’ta Irak’ın kuzeyinde meydana gelen saldırılarda şehit olan 12 askerimizden dolayı yapılmamıştı.  Bazı seçim bölgelerinde belediye başkan adaylarını açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde 3 Ocak ve 5 Ocak’ta yapılması planlanan Parti Meclisi Toplantısı’nın 4 Ocak’ta saat 11’de yapılacak olan MYK Toplantısı’ndan sonra  “Aday Belirleme Gündemi” ile yapılacağı ifade edildi.4 Ocak’ta yapılacak olan PM Toplantısı’nda bazı büyükşehir belediye başkan adaylarının açıklanabileceği belirtildi. Muğla ve ilçelerinde de belediye başkan aday adaylarını, açıklanacak olan büyükşehir belediye başkan adaylarının içerisinde Muğla’nın olup olmayacağı heyecanı sardı.

ÖNSEÇİM BAŞKA BAHARA KALDI

Genel Merkez tarafından il ve ilçe başkanlıklarına yazılan yazıda adayların belirlenmesinde kaynak olmak üzere hangi yöntemin tercih edileceği ya da bunlar dışında başka bir yöntem uygulanmak isteniyorsa talep edilen yöntem ve gerekçesinin CHP Genel Merkez’ine iletilmesi istenmişti. CHP İl başkanlıkları ilçe teşkilatlarının görüşünü alarak hangi ilçede hangi yöntemin kullanılmak istendiğini 13 Aralık 2023 tarihi saat 17’ye kadar Genel Merkez’e bildirmişlerdi.  Yapılan bu çalışma Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın ve ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinde üye bazında örgüt kontrolünde önseçim yapılacağı beklentisi doğurmuştu.

ANKETTE ADAY ADAYLARINDAN SADECE 3 TANESİ’NİN İSMİNİN SORULMASI TEPKİLERE NEDEN OLDU

Muğla ilçelerinde aday belirleme çalışmaları kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Seyit Torun, Antalya Milletvekili Sururi Çorabatır, PM Üyesi Sinem Kırçiçek  ve CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı tüm ilçeleri ziyaret ederek aday adayları ile görüşmüş mülakat yapmışlardı.

Yapılan bu mülakatların ardından CHP Genel Merkezi tarafından yapıldığı ifade edilen telefon anketi çalışması gündemi meşgul etti. Dijital ortamda yapılan telefon anketinde büyükşehir belediye başkan aday adaylarının tamamının ismi sorulurken ilçe belediye başkan aday adaylarından sadece 3 tanesinin isminin sorulması da ismi ankette yer almayan diğer aday adaylarının tepki göstermesine neden olmuştu. Yapılan anket sonrasında anketin kim tarafından yapıldığı ile ilgili resmi açıklama yapılmaması da akıllarda soru işareti kalmasına neden olmuştu.

PM toplantısında en az 150 seçim bölgesinde adayların açıklanacağı ifade edilirken, yapılan tüm çalışmalardan sonra Perşembe günü yapılacak olan PM Toplantısı’nda Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın ve ilçelerin belediye başkan adayının açıklanıp açıklanmayacağı merak ediliyor. CHP Genel Merkezi’nin tüm belediye başkan adaylarını Ocak Ayı’nın ortasına kadar belirleyeceği söyleniyor

MUĞLA GECE DEPREM SARSILDI! MUĞLA GECE DEPREM SARSILDI!