CHP 38. Olağan Kurultayı “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı” sloganıyla 4 Kasım 2023 (dün)  Ankara Spor Salonu'nda başladı. 81 ilden gelen bin 367 kurultay delegesi, Cumhuriyet’in ve partinin 100. yılında yeni genel başkanı ve yeni parti yönetimini seçti.  

Özgür Özel, ilk turu 682 oy ile önde tamamladı. Kılıçdaroğlu, 664 oy alarak ilk turu geride tamamlayan isim oldu.  Oylamada, 18 oy geçersiz, 2 oy ise boş sayıldı. Kılıçdaroğlu, genel başkanlık seçimini 2 oy ile kaybetti.  Seçimlerin ikinci turu yapıldı. 

İkinci tur için de  oy verme işlemi bittiğinde,  Kılıçdaroğlu, 536 oy alarak salondan ayrıldı. Özel ise, 812 oy alarak CHP'nin yeni genel başkanı oldu.

Manisa Milletvekili ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel, bugün yapılan 38. Olağan Kurultay'da partinin 8. genel başkanı seçilmiş oldu.

Gelin genel başkanı daha yakından tanıyalım.

Özel, 1974'de Manisa'da doğdu.

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde lisans eğitimini tamamlamasının ardından Özel, 1999'da serbest eczacılığa başladı.

Manisa Eczacı Odasında 2001-2007 yılları arasında bir dönem genel sekreterlik ve iki dönem oda başkanlığı görevlerinde buludu. 

 2007- 2011 yılları arasında Türk Eczacıları Birliğinde bir dönem saymanlık, iki dönem genel sekreterlik görevlerini yürüttü.

Özel, 24, 25, 26, 27 ve 28. dönemlerde Manisa Milletvekili seçildi.

25, 26 ve 27. dönemlerde CHP Grup Başkan Vekili olarak görev yaptı. 28. dönemde CHP Grup Başkanlığı'nı üstlendi.

Almanca ve İngilizce bilen Özel, evli ve 1 çocuk babası.

Ve

şimdi CHP genel başkanı. 

Özel, başkan olarak ilk konuşmasında neler söyledi?

FECİ KAZA! KAZAYA SU SAVAŞI MI NEDEN OLDU? FECİ KAZA! KAZAYA SU SAVAŞI MI NEDEN OLDU?

Özel "teşekkür konuşması" konuşması yaptı: Durmayacağız, çalışacağız" dedi.

Hayatının en büyük gururunu ve onurunu yaşadığını belirten Özel, CHP'nin ve Türkiye'nin 100'üncü yılında verilen bu onurlu görevi yerine getiren partililere şükranlarını sundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da teşekkür eden Özel, "Sırtıma, omzuma yüklemiş olduğunuz sorumluluğun farkındayım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, İsmet Paşa'nın, Bülent Ecevit'in, Deniz Baykal'ın, Murat Karayalçın'ın, Hikmet Çetin'in, Altan Öymen'in ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğunda oturmak, onların emanetine sahip çıkmak, bundan sonra benimle birlikte hepinizin görevidir. Ben sizlere güveniyorum." dedi.

Ailesine ve öğretmenlerine de teşekkür eden Özel, salondan CHP'nin 130 milletvekiliyle, 81 il başkanıyla el ele omuz omuza çıktığını söyledi.

Özel, delegelerin tamamı kendisine oy vermişçesine , tüm delegelere şükranlarını sundu.