DEVİR TESLİM TÖRENİNDE NEFRET DİLİ

CHP, yerel seçim sürecinde Datça Belediye Başkanlığı’na mevcut başkan Gürsel Uçar’ı aday göstermemişti. Onun yerine Aytaç Kurt’u aday yapmıştı. Kurt’ta yerel seçimlerde Datça Belediye Başkanı olarak seçildi. Cumhur İttifakı’nın adayı Feyzullah Gülada ise yeterli oyu alamadığı için seçilememişti. Datça’da Uçar ile Kurt arasında devir teslim töreni gerçekleşti. Uçar’ın burada yaptığı konuşma tepkilere neden oldu.

KINIYORUZ AÇIKLAMASI

Uçar’a tepki gösteren MHP Datça İlçe Başkanı Gökhan Akyel, sosyal medya hesabından “Bu zihniyeti kınıyoruz” başlıklı bir açıklama yaptı.

Akyel’in açıklaması şöyle: “31 Mart mahalli idareler seçimlerinin öncelikle Datça’mıza ve Muğla’mıza, sonrasında cennet vatanımız Türkiye’mize hayırlı uğurlu olsun. Özellikle Datça kültürüne ve siyasetine yakışır bir seçim dönemi oldu. Siyasi nezaket ve saygı çerçevesinde geçen seçim dönemi Datça'mızın en büyük kazancı olduğu ve Datça siyasetinde gelecek kuşaklara devredeceğimiz en büyük kazançtır.”

ÜZÜLEREK ŞAHİT OLDUK

“03.04.2024 tarihinde Datça Belediye Başkanlığında devir teslim töreni esnasındaki konuşmalara üzülerek şahit olduk. Siyasi nezaket ve saygıyı, toplumu kucaklayan söylemleri, siyasi strateji olarak kullananların gerçek yüzlerini bu vesileyle de görmüş olduk.”

GÜLADAYI HEDEF GÖSTERDİ, MHP’Yİ FAŞİSTLİKLE SUÇLADI

Datça Belediye Başkanlığı bünyesine alınan bütün personelin CHP'li olduğunu söyleyen önceki dönem Belediye Başkanı Gürsel Uçar; Datça Belediye Başkan Adayımız Feyzullah Gülada'yı hedef göstererek MHP'yi faşistlikle suçladığı konuşmasını hayretle ve şaşırarak izleyip, dinledik. Gürsel Ucar'ın bu partizanca, kin ve nefret dolu söylemlerini dinlerken herkesi kucaklayacak bir yönetim anlayışı sergileyeceğini söyleyen yeni yönetiminde alkışlayarak destek vermesi Datça'mız için bir utanç kaynağı olarak tarihte yerini almıştır.”

İŞ ALIMI İTİRAFI

“Belediye bünyesinde işe alımların sadece CHP'li kişilerden yapıldığı itirafı da incelenmesi gereken bir konudur. İşe alınan vatandaşlarımızın CHP üyeliği var mıdır? Üyelikleri var ise üyelik tarihleri ile işe alım tarihleri arasında bir bağlantı var mıdır? Durum bu şekilde ise Datça’da CHP'li olmayan ya da CHP'yi desteklemeyen bir vatandaşın yaşama, çalışma hakkı yok mudur!”

MHP’NİN DATÇA ADAYI GÜLADA’DAN, CHP’Lİ UÇAR’A SUÇ DUYURUSU MHP’NİN DATÇA ADAYI GÜLADA’DAN, CHP’Lİ UÇAR’A SUÇ DUYURUSU

KURT’TAN SORULARIMIZIN CEVABINI BEKLİYORUZ

“Bu sorularımızın cevabını o dönemin ilçe başkanı Aytaç Kurt'tan bekliyoruz. Aytaç bey seçim döneminde vatandaşların kendisine ilettiği sorulara “bilgim yok mevcut, Belediye Başkanına sorun” diye cevap verdiği gibi, bu konuda da topu önceki başkana mı atacak merakla bekliyoruz. Son olarak CHP yönetimine tekrar hatırlatmak isteriz ki; Datça halkını bu şekilde kin ve nefret söylemleriyle kirletemezsiniz. Belediye Başkanlığı makamını partililerinize iş kapısı olarak kullanamazsınız.”

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

“MHP Datça İlçe Başkanlığı olarak bu konuların takipçisi olacağımızı tüm Datça halkına bildiririz. Parti menfaatleri üzerine siyaset yapan bu zihniyetlerle mücadelemizi hukuk üzerinden yürüteceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”