EVREN TEZCAN, “ORTACA’YI SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİKLE BULUŞTURACAĞIZ. ORTAK AKILLA HEP BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

CHP’den Ortaca Belediye Başkan Aday Adaylığını ilk duyuran isimlerden olan Evren Tezcan, aday adaylığı başvurularının resmen başlamasıyla birlikte başvurusunu yaptı.

Aday adaylık başvurusunu CHP Ortaca İlçe Başkanlığı’nda düzenlediği basın açıklamasıyla yapan Evren Tezcan, “Ortaca’yı 5 yıl aradan sonra yeniden sosyal demokrat belediyecilikle buluşturacağız. Ortak akılla hep birlikte yöneteceğiz” dedi.
Tezcan’ın aday adaylığı açıklamasına, İlçe başkanı Özcan Özsoy, Kadın Kolları başkanı Nejlin Yalçın, Gençlik Kolları Başkanı Umut Sivas, daha önceki dönemlerde görev yapan meclis üyeleri, Ortaca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüsamettin Karaşahin, Ortaca Şoförler Odası Başkanı Halil Erpek, bazı mahalle muhtarları,  partililer ve davetliler katıldı. Evren Tezcan, ilçe başkanlığı toplantı salonuna sığmayan davetlileri eşi Kerime Tezcan ile birlikte karşıladı.

CHP Ortaca Belediye Başkan Aday Adayı Evren Tezcan, konuşmasında, 31 Mart 2024 yerel yönetimler seçimlerine 4 ay, Ortaca’nın Cumhuriyet Halk Partili kadrolarla yönetileceği günlere kısa bir süre kaldığını ifade ederek, “Bugün, siz değerli partililerimizin huzurunda 31 Mart 2024 yerel yönetimler seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Ortaca Belediye Başkan aday adaylığımı açıklıyorum” dedi.
2019-2023 yılları arasında Ortaca Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı olarak görev yaptığını belirten Evren Tezcan, “Bu görevim süresince, yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte elimizden gelen gayreti gösterdik. Bu çalışmalarımız sonucunda sizlerin de desteğiyle Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilçemizdeki yüzde 67’lere ulaşan oy oranlarıyla Muğla’daki en güçlü ilçelerden biri olduk” diye konuştu.

''ÜYELERİMİZ ÖN SEÇİM İSTEDİ, ÜYELERİMİZİN İSTEDİĞİ OLDU”

Evren Tezcan açıklamasında şunları söyledi: “Partililerimizle yaptığımız toplantılarda ve bire bir görüşmelerimizde bizden istedikleri belediye başkan adaylarının belirlenmesinde önseçim talepleri vardı. Ben ve arkadaşlarım her ortamda önseçim yapılması için elimizden geleni yapacağımızın sözünü vermiştik. İlçe yönetimimiz ve il yönetimimiz ön seçim yapılması konusunda açıklamalarda bulunmuşlardı. Kurultayda genel başkanımız sayın Özgür Özel de adayların ön seçimle belirleneceğini açıkladı. Dolayısıyla Ortaca’da Belediye Başkanı adayı partimizin önümüzdeki günlerde belirleyeceği tarihte üyelerimizin oylarıyla ön seçim ile belirlenecek. Ortaca’yı 5 yıl aradan sonra yeniden sosyal demokrat belediyecilikle buluşturacağız. İlçemizi ortak akılla hep birlikte yöneteceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle diğer aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyor, desteklerinizi bekliyorum.”
Partililerin sorularını da yanıtlayan Evren Tezcan, “Ben aday adayıyım. Önseçimde eçilirsem adayım. Seçilemezsem kim adayımız olursa kapı kapı dolaşıp oy isteyeceğime, maddi manevi destek olacağıma namusum üzerine söz veriyorum. Diğer aday adayı arkadaşlarımın da aynı düşüncede olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
Aday adaylarına başarılar dileyen CHP Ortaca İlçe Başkanı Özcan Özsoy, partililerin İstanbul ve Ankara'da atama için dolaştıkları duyumları olduğunu dile getirmeleri üzerine, “kesinlikle önseçim olacak.” Diyerek atama bekleyenlere son noktayı koydu.
 
EVREN TEZCAN KİMDİR?

1979 yılında Köyceğiz'de doğdu. İlkokul ve ortaokulu Dalyan'da, lise öğrenimini Ortaca Lisesi'nde tamamladı. Üniversite eğitimini yurt dışında Near East University'de işletme üzerine bölüm birincisi ve yüksek onur derecesiyle tamamladı. Akabinde, Yüksek lisansını Amerika Birleşik Devletleri'nde University Of North Alabama'da İşletme alanında, uluslararası ticaret uzmanlığı üzerine yaptı.
Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası, Uluslararası Çalışma Örgütü, Uluslararası Af Örgütü, Avrupa Birliği, Moody İnternational, Bureav Veritos,Det Norske Veritas, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege İhracatçılar Birliği, İhracatı Geliştirme Etüt Merkezi, İzmir Ticaret Odası, Türk Dış Ticaret Vakfı gibi birçok ulusal ve uluslararası kurumların düzenlemiş olduğu eğitim ve > Necati Kanbur: seminerlere katılarak sertifikalar aldı. Bu eğitimlerle kendini geliştirerek çeşitli alanlarda bilgi ve beceriler edindi.

Yüksek lisansını tamamladıktan sonra, turizm ve tarım alanında faaliyet gösteren aile şirketinde çalışmaya başladı. 15 yıldır aile şirketinde yönetici olarak görev yapmakta.

MUĞLA’DA HAYALLER GÖKYÜZÜNDE MUĞLA’DA HAYALLER GÖKYÜZÜNDE

Ayrıca, sivil toplum kuruluşlarında da aktif olarak görev alıyor. Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Dalaman-Ortaca-Köyceğiz Turizm Birliği, Muğla Yerel Tohum Derneği, Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği, Dalyan Kültür ve Çevre Koruma Derneği, Dalyan Otelciler Derneği ve Dalyan Su Sporları Derneği'nin üyesi ve bu derneklerin bazılarında yönetici olarak bulunmakta.
2019-2023 yılları arasında, Ortaca Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı olarak görev yaptı.
Evli ve bir kız çocuk babası olan Evren Tezcan, iyi derecede İngilizce biliyor.IMG_5762IMG_5729IMG_5720