CHP’DEN EMEKLİLER VE ASGARİ ÜCRETLİLER İÇİN YASA TEKLİFİ CHP’DEN EMEKLİLER VE ASGARİ ÜCRETLİLER İÇİN YASA TEKLİFİ

CHP'nin 38.Olağan Kurultay'ı  bugün (4 Kasım 2023 Cumartesi)  Ankara Spor Salonu'nda gerçekleşti. 

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda Divan Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, kurultayın Türkiye muhalefetini toptan şekillendireceğini söyledi, “Bu kurultay, sadece CHP kurultayı değil, Türkiye muhalefetinin toptan şekilleneceği bir kurultaydır. Bu kurultay sadece CHP olarak siyaseti değil, sendikalardan sivil topluma, gençlerden kadınlara, çalışanlardan emeklilere kadar herkesi umutlandıracak. Bu kurultay toplumsal muhalefete büyük güç ve moral verecektir. Bu halk bundan sonra bakın artık her zaman diri, dipdiri, dimdik ayakta olmak istiyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, kurultay konuşmasında, "Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım,  değişim söylemini dillendirenler uzun süre değişmeyenlerdi. Ama seçimden sonra ilk işim onları değiştirmek oldu" cümleleri dikkat çekti. 

Başkanlık için yarışan ve yarışta kalmayı sürdüren  Özgür Özel ise;" Şah damarlarında Atatürk ve Cumhuriyet sevgisi atan çok değerli delegelerimizin bugün vereceği karar, partimizin 2’nci yüzyılını da belirleyecek, partimizin ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılında verilecek bu kararla, seçim yenilgisinin ardından hiçbir şey olmamış gibi davranmayı içine sindiremeyen, yenilgilerden, hatalardan ders alan bir kadronun iş başına gelmesi mümkün kılınabilir" şeklinde ifadelerde bulundu. 

 İlhan Cihaner, Ünal Karahasan ve Örsan Öymen ise adaylıktan çekilen isimler oldu.