AK Parti geçtiğimiz Pazar günü Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak eski CHP’li Aydın Ayaydın’ı açıkladı. CHP, kalesi olarak gördüğü Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayını bir türlü açıklamaması dikkatleri çekiyor.

Kulis bilgilerine göre, CHP’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burak Erbay olacak gibi! Bu kulis bilgisini destekleyen bir açıklama da gazeteci Fatih Portakal’dan geldi.

MUĞLA’DA KURTARAN-2024 TATBİKATI SONA ERDİ MUĞLA’DA KURTARAN-2024 TATBİKATI SONA ERDİ

Portakal, CHP'den Datça Belediye Başkan Aday Adayı olan televizyon sunucusu Mesut Yar ile yaptığı söyleşide, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Burak Erbay'ın düşünüldüğünü söyledi.

PEKİ BURAK ERBAY KİMDİR?

1978, Köyceğiz / Muğla doğumlu. Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Menteşe’de avukatlık, CHP Muğla II Başkan Yardımcılığı, Köyceğiz II Genel Meclis Üyeliği, Atatürkçü Düşünce Derneği Muğla Şube Başkanlığı yaptı.

Önceki seçimler de de aday olan Burak Erbay, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden XXVII. Dönem Muğla Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyesidir. İyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Almanca bilen Erbay, evli ve 1 çocuk babasıdır.