Muğla'nın Dalaman ilçesinde 8 Kasım 2023 Çarşamba günü ofisinde yaptığı basın açıklamasıyla Dalaman Belediye Başkanlığı'na İYİ Parti'den Aday Adayı olduğunu açıklayan Ayhan Günay'ın açıklamaları kadar, Aday Adaylığını açıkladığı yer de dikkat çekti. 

Siyasi partilerde seçim öncesi Aday Adaylığı ve Adaylık kararlarının ilk defa kamuoyuyla açıklandığı yer, o siyasi partinin il, ilçe başkanlıkları olur. Ancak bugün yaşanan olayda, Ayhan Günay basın açıklamasını kendi ofisinde gerçekleştirdi. Bu da kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

İddialara göre, Ayhan Günay, Aday Adaylığı'nı açıklamak istediğini İYİ Parti Dalaman İlçe Başkanlığı'na iletti. Kendisine başta olumlu geri dönüş yapılan Günay, ilerleyen saatlerde 'Dilekçe ile başvurman lazım, para yatırman lazım...' gibi taleplerle karşılaştı. Bunun üzerine ilçe binasında açıklama yapmak için ısrar etmeyen Günay, basın toplantısını kendi ofisinde düzenledi.

DALAMAN'DA YAZ FESTİVALİ BÜYÜK COŞKU İLE BAŞLADI! DALAMAN'DA YAZ FESTİVALİ BÜYÜK COŞKU İLE BAŞLADI!

"PARAYLA ALAKALI BİR DURUM YOK"

Ayhan Günay, hem bu konuyla ilgili olarak hem de daha 2019'daki yerel seçimle alakalı olarak net ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kendisine yöneltilen; "Aday adaylığın için bir ücret ödenmesi gerekiyor mu?" sorusuna, Günay şu cevabı verdi;
"Şu an bizim herhangi bir para yatırma durumumuz yok, Sayın Genel Başkanımız, Sayın Milletvekilimiz ve Sayın İl Başkanımız Aday Adaylıklarının açıklanmasını söylediği için ben bu kararı aldım. Dolayısıyla, zaten şu anda parayla alakalı bir durum söz konusu değil." dedi.

"2019'DA %69 ALDIM ADAY GÖSTERMEDİLER"

Ayhan Günay, 2019 Yerel Seçimleri'ne de gönderme yaparak, "Bu parti hepimizin, Dalaman halkınındır. Ben, hizmet için varım. 2019 Yerel Seçimleri için Dalaman'da %69 oy almama rağmen beni Belediye Başkanlığı için Aday göstermediler." dedi. 

Bu açıklamalar ise akıllarda, "İYİ Parti Dalaman İlçe Başkanlığı'nda Aday Adayları, Adaylar veya bazı isimler hakkında engelleme mi var?" sorusunu uyandırdı.

PARTİ TÜZÜĞÜNDE YERİ YOK

İYİ Parti Muğla İl Başkanlığı'ndan edindiğimiz bilgiye göre, Ayhan Günay'ın da dediği gibi henüz Aday Adayları'nın ücret ödemesini gerektiren bir durum olmadığı öğrenildi. Dahası, Aday Adaylıklarının parti binasında açıklanması için herhangi bir form ya da dilekçe doldurulması, yazılı olarak talepte bulunulması gibi bir durum olmadığı, böyle bir uygulamanın İYİ Parti tüzüğünde yer almadığı vurgulandı.

"40 YILLIK SİYASİ HAYATIM VAR, KİM KİMLE DANS EDER İYİ BİLİYORUM"

Açıklamalarına devam eden Ayhan Günay, 40 yıllık siyasi hayatı ve tecrübesiyle hizmet etmeye hazır olduğunu belirtti. Günay, "Son seçimde 9600 kişi oy verdi, bu oylardan 3-4 kişi faydalandı. Biz buna müsade etmeyeceğiz. Kim, ne için, nerededir? Kim kiminle dans eder, hepsini çok iyi biliyorum." ifadelerini kullandı.

GÜNAY'DAN NEPOTİZM VURGUSU

Çarpıcı açıklamalarını sürdüren Ayhan Günay, "Sizlerin desteği olduğu sürece her şeyi başaracağımızı biliyorum. Bu ilçe başka türlü düzelmez, 'Amcaoğlu-Dayıoğlu' muhabbeti ile siyaset olmaz." diyerek Dalaman'da nepotizim, liyakatsızlık, ayrımcılık ve kayırma yapıldığını ve ilçenin halkın yararına yönetilmediği iddialarında bulundu. 

"BEN PARA DA KAZANDIM DOST DA"

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Ayhan Günay, "Bu ilçe nasıl büyüyecek? Sen geleceksin, o gelecek, bu şekilde büyüyecek. Ben, bunun için varım ve sizlerle beraber olduktan sonra aşamayacağımız hiçbir şey olmadığını biliyorum." dedi. 

'Ayhan Günay'ın parası mı var, ne yapabilecek?' gibi söylemlerin kulağına geldiğini ifade eden Günay, hizmetin ve yöneticiliğin parayla yapılmadığını vurguladı. Günay, "Yine de endişeleri için teşekkür ederim. Hayatım boyunca para da kazandım dost da. Herkes kendi önüne baksın." dedi.

 "Parayla imanın kimde olduğu belli olmaz." sözünü hatırlatan Ayhan Günay, "Ben 2004 seçimlerinde aday olduğum zaman 80 bin TL para harcadım, o para şu an 2-3 milyon TL yapıyor. 40 yıllık siyasi hayatım için bir kez olsun 'Ayhan Günay para yedi' diyemezler." ifadelerini kullandı.

Kaynak: haber48