Muğla'nın Dalaman ilçesinde ahırda çıkan yangından dolayı bir yaşlı kadın hayatını kaybederken, 7 küçükbaş hayvan da yanarak telef oldu.

DALAMAN'DA KAYACIK ÖLÜM YOLU! DAHA KAÇ CAN GİDECEK? DALAMAN'DA KAYACIK ÖLÜM YOLU! DAHA KAÇ CAN GİDECEK?

Edinilen bilgiye göre, Dalaman ilçesinin kırsal kesiminde bulunan Çöğmen Mahallesi'nde, Zülfe Kılınç (78) ahırdaki 7 küçükbaş hayvanına yem hazırlarken saman balyaları alev aldı. Ahır içerisinde hızla etrafı alevlerle çevrelenen yaşlı kadının vücudunda ağır yanıklar oluştu. Yangını gören köylülerin ihbarı üzerine, olay yerine itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Alevlerin ortasında kalan 7 küçükbaş hayvan ise canlı canlı yanarak telef oldu. Alevlerin içinden çıkartılan yaşlı kadın ağır yaralı olarak Dalaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından yaşlı kadın vakit kaybetmeden İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ambulans ile İzmir'e giderken yaşlı kadının kalbi yolda durdu. Zülfe Kılınç'ın dayanamayacağına karar kılan ekipler Kılınç'ı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne getirdi. Zülfe Kılınç burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.



YANGINDA, HUSUMETLİ AKRABA ŞÜPHESİ

Talihsiz kadının oğlu Alim Kılınç, yangın sonrası vücudunda ağır yanıklar olan ve bilincinin açık olduğunu iddia ettiği annesi ile yapmış olduğu konuşmada, annesinin yangını kendisinin çıkarmadığını söylediğini ifade etti. Kılınç, tarla mevzusundan dolayı husumetli oldukları akrabalarından şüphelendiğini de sözlerine eklerken 7 küçükbaş hayvanın da yanarak telef olduğunu söyledi.

AHIRDA ÇIKAN YANGIN ORMANLIK ALANA DA SIÇRADI

Olay yerine gelen çok sayıda itfaiye ekipleri ahırda çıkan yangını söndürme çalışmaları yaparken, iddiaya göre kısa sürede büyüyen yangın ormanlık alana tesir etti. Ekiplerin yoğun çalışması neticesinde ormanlık alanda çıkan yangın saat 21.00 sularında söndürülerek kontrol altına alındı.

Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.