Geçtiğimiz günlerde haberini yaptığımız ve takipçisi olduğumuz, Dünyanın ve Türkiye'nin gözde turizm bölgelerinden Dalaman-Göcek Koyları arasında yer alan ve Dalaman sınırlarında bulunan Akbük Koyu hakkında henüz sorumlu olan bir kurum veya yetkili harekete geç(e)medi. 

Haber48 Gazetesi olarak Kaymakamlık ve Savcılığa konuyla ilgili verdiğimiz dosya ve ihbar dilekçelerinden sonra konunun takipçileri arasına artık Kaymakamlık ve Savcılık makamı da dahil oldu.

İŞGALCİ ÜNLÜ BİR PROFESÖR OLUNCA....

Üllke deniz turizminin kalbi niteliğindeki Dalaman-Göcek Koylarından biri olan Akbük Koyu'ndaki mesire alanını kiralayarak mevzuata aykırı betonarme yapıları yapan ve şuan kiracısı olmamasına rağmen koydaki işletmeyi boşaltmayan kişinin ise spor camiasının da içerisinde olan Prof. Dr. M.D. olduğu öğrenildi.

Prof. Dr. M.D.'nin Akbük Koyu'ndaki mesire alanını 5 yıllığına kiraladığı, devam eden süreçte Yeşil Vatan'a, Bakan Murat Kurum'un başlattığı kıyı, ada ve koylarımızdaki betonlaşmaya karşı mücadeleye, Vaziyet Planı'na ve Kıyı Kenar Kanunu'na aykırı olarak, betonarme, deniz kıyısını da kaplayacak şekilde şuan bilinen adıyla Adaia Restaurant'ın mevcut yapılarını yaptırdığı öğrenildi. 21.10.2021 tarihinde 5 yıllık kira sözleşmesi sona eren tesislerin Prof. Dr. M.D. tarafından hala boşaltılmaması ise konuyu başka bir boyuta taşıdı. 

HABERİ YAYINLADIĞIMIZ GÜN PROF. DR. M.D.'DEN KAYMAKAMLIK VE BELEDİYE ZİYARETİ

Akbük Koyu'ndaki betonlaşma ve işgaliye konusunu geçtiğimiz günlerde haberleştirerek gündeme taşımıştık. Aynı gün içerisinde, haberi yayınladıktan sonra, Prof. Dr. M.D.'nin Dalaman Kaymakamlığı ve Dalaman Belediyesi'ni ziyaret ettiği görüntülendi. 

DEVLETİN KURUM VE YETKİLİLERİ NEDEN KAYITSIZ VE SESSİZ?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün mevzuat ve kanunlarına aykırı şekilde betonlaşan Akbük Koyu'nun Özel Çevre Koruma Bölgesi ve 1. Derece Doğal Sit Alanı olmasına rağmen Muğla İl Genel Müdürlükleri ve Dalaman İlçe Müdürlükleri "üç maymunu" oynamaya devam ediyor. Devletimizin diğer kurumlarının ise yasal olarak "işgalci" olan Prof. Dr. M.D. hakkında herhangi bir işlem yapmaması, Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü'nün tahliye için harekete geçmemesi ise akıllara durgunluk veriyor. 

MUĞLA ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ NE İŞ YAPIYOR?

Muğla'da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un başlattığı mücadele sonrasında Marmaris, Bodrum, Datça gibi turizm bölgelerinde kaçak yapılara karşı yoğun bir çalışma yürütülürken, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin Ortaca, Dalaman, Göcek-Fethiye, Seydikemer ilçeri ve özellikle Dalaman-Fethiye kıyılarında yaşanan skandal niteliğindeki olaylara müdahale etmemesi sorgulanıyor.  

Akbük Koyu ve benzer koylar hakkında Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ya da Orman Genel Müdürlüğü mü harekete geçmeli? Tesisin sorumluluğu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde değil diye tamamen sizin sorununuz olmaktan çıkıyor mu?

Bizim haberini yaptığımız bu kaçıncı olayken ve biz kamuoyunu bilgilendirme görevimizi hakkıyla, layıkıyla ve korkusuzca yerine getiriyorken... Sahi, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ne iş yapıyor?

Uyanın, utanın, gözünüzü açın efendiler! Yiyorlar, kesiyorlar, kazıyorlar, işgal ediyorlar geriye sularımıza dökülmüş kaya parçaları, sahillerimize örülmüş taş duvarlar ve topraklarımızdaki beton yapılar kalıyor. Daha da geç olmadan uyanın!

DALAMAN BELEDİYESİ'NDE İMAR KİRLİLİĞİ HOŞ MU KARŞILANIYOR?

Dalaman Belediyesi'nin sorumluluk alanında yaşanan imar kirliliği ve işgaliye sorunlarının sonu gelmezken, yetkililerin herhangi bir önlem almaması ya da bu gibi durumlarda ellerinde halihazırda birçok örnek olmasına rağmen zamanında reaksiyon göstermeyişleri ise vatandaşlar tarafından sorgulanan bir diğer konu oldu.

CHP’Lİ BAŞKAN İŞÇİ KIYIMIYLA GÖREVİNE BAŞLADI CHP’Lİ BAŞKAN İŞÇİ KIYIMIYLA GÖREVİNE BAŞLADI